Gazete Vatan Logo

YPG'den Karkamış'a roketli saldırı! 3 ölü 10 yaralı

PKK/YPG terör örgütü kontrolündeki Suriye'nin Kobani bölgesinden ateşlenen 7 roket, Gaziantep'in Karkamış ilçesine düştü. Roketlerden birinin bir ilkokula isabet ettiği belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'in Karkamış ilçesine gerçekleştirilen havan saldırısına ilişkin, "6 yaralımız vardı, onlar hastaneye intikal ettirildi. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye'nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG'li teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 2si ağır, 6 kişi de yaralandı.

Suriye'nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG'li teröristler tarafından Gaziantep'in Karkamış ilçesine roketli saldırı düzenlendi. Teröristlerin ateşlediği 5 roket mermisi, yerleşim yerlerine isabet etti. Saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi, 2si ağır 6 kişi de yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Terör örgütü tarafından Fırat'ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adat havan/roket atılmıştır. Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. 2si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTLERİN BULUNDUĞU NOKTALAR ATEŞ ALTINA ALINDI

Saldırının ardından teröristlerin bulunduğu noktalar, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

Haberin Devamı

Teröristlerin ateşlediği bazı roket mermilerinin de sınırın diğer tarafındaki Cerablus kentinde yerleşim yerlerine isabet ettiği öğrenildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül ile diğer ilgili kişiler bölgeye hareket etti.

Dün gece de yine teröristler tarafından Karkamış'a atılan 4 roket, boş araziye düşmüştü.

SOYLU: 3 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK

Soylu ve Özer, program çıkışı Gaziantep'in Karkamış ilçesine düzenlenen havan saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Soylu, öğle üzeri sınır ötesinden 3 havan atışı yapıldığını belirterek, "Bunların yerleşim yerlerine isabet edenleri oldu. 6 yaralımız vardı, onlar hastaneye intikal ettirildi. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan 1'i çocuk, 1'i öğretmen. Yerleşim yerine isabet eden, mahalleye isabet eden bir havan sonucunda böyle bir kaybımız söz konusu. Allah rahmet eylesin. Şu anda yaralılarımız var. Onların da hastanelerde tedavileri devam ediyor. Dün gerçekleştirilen ve terör örgütünün büyük kayıplar verdiği operasyondan sonra, buna yönelik gerçekleştirilen saldırılara da cevabı en güçlü şekilde verilecektir. Bu konuda gerekli bütün adımlar atılacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, havanın okulun bahçesine düştüğünü belirterek, "Okul değil, okulun bahçesine bir atış geldi. İlk aldığımız bilgiler çerçevesinde 1 çocukla 1 öğretmen ve ilgili mahallede ağır yaralı olan 1 vatandaşımız hayatını kaybetti" diye konuştu.

'AYŞENUR ÖĞRETMENİ KAYBETTİK'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de saldırıda okulların zarar gördüğünü belirterek, "Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne isabet eden roket saldırısı var. Aynı zamanda top atışlarının yapmış olduğu basınçtan dolayı da Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Anaokulu'nun sınıf camlarında kırıklıklar tespit edildi. 3 şehidimiz var, 10 yaralımız var. Şehitlerimizden biri, sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan'ı kaybettik. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Terör saldırılarının, Türk milletini yıldırmayacağını aktaran Bakan Özer, "Çok üzüntülüyüz. İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda da 6 şehidimizden 3'ü milli eğitim camiasındandı. Biri Arzu öğretmenimizdi, 41 yaşında. Onun 15 yaşındaki kızı, Yağmur kızımızı kaybettik. Ecrin kızımızı kaybettik, 9 yaşında. Bugün de bir öğretmenimizi kaybettik. Tüm milli eğitim camiamıza, tüm aziz milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Tüm arkadaşlarımız da orada, sorunları hızlı bir şekilde çözerek eğitim öğretimin hiç aksamadan devam etmesi ile ilgili çalışmaları yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

'TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İNSANLIK DIŞI SALDIRISINI LANETLİYORUZ'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise terör saldırısı sonrasında Twitter üzerinden bir mesaj paylaştı. Çelik, "

Terör örgütü tarafından Karkamış ilçe merkezine havan/roket atılması sonucu hayatını kaybeden canlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz... Yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Terör örgütünün bu insanlık dışı saldırısını lanetliyoruz. Terör örgütüne en ağır bedeli ödeteceğiz!" ifadelerini kullandı


.

MSB: TSK, SALDIRILARA MİSLİYLE KARŞILIK VERİYOR

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB) "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), saldırılara misliyle karşılık veriyor" açıklaması yapıldı.

Bakanlığın Twitter'daki hesabından, Gaziantep'in Karkamış ilçesine gerçekleştirilen havan saldırısı sonrası açıklama yapıldı. Açıklamada, "Çocuk, yaşlı; öğrenci-öğretmen demeden, masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren, okulları dahi hedef alma alçaklığını gösteren hainlerden yaptıklarının hesabı soruldu, sorulmaya devam ediyor. TSK, saldırılara misliyle karşılık veriyor" denildi.

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLEN İLÇEDE HASAR GÖRÜNTÜLENDİ

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye'nin Ayn el-Arab bölgesindeki PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır 10 kişinin de yaralandığı havanlı ve roketli saldırı sonucu birçok ev, iş yeri ve araç hasar gördü. Nigar Tiryakioğlu Anadolu Lisesi ile Kocatepe İlkokulu'nda da hasar oluştu. 1 öğretmenin şehit olduğu saldırının ardından ilçede eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Patlamanın oluşturduğu basınçla okulların ve roket ile havanların düştüğü bölgelerdeki ev ve işyerleri ile araçların da camları kırıldı. Karkamış Sınır Kapısı yakınında bulunan TIR da saldırının hedefi oldu. Yakınına düşen roketin yangın çıkarmasıyla TIR, kullanılamaz hale geldi. Bölge halkı, ev ve iş yerlerinin önünden cam kırıklarını ve şarapnel parçalarını toplamaya başladı.

ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI YAKININA 2 ROKET MERMİSİ DÜŞTÜ

Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinden PKK/YPG'li teröristler tarafından ateşlenen 2 roket mermisi, Kilisin Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına düştü. Boş araziye düşüp patlayan mermiler, herhangi bir can kaybına yol açmadı. Roketin atıldığı noktalardaki teröristler, sınırda konuşlu birlikler tarafından ateş altına alındı.

Kilis'e dün akşam saatlerinde yapılan roketli saldırıda 1 asker ile 7 polis memuru yaralanmıştı.

DİYARBAKIR'DAN SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI 

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye'nin Ayn El Arap bölgesinden PKK/YPG'li teröristler tarafından düzenlenen, 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı roketli saldırının ardından Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığından mühimmat yüklü savaş uçakları havalandı. Üsteki hava hareketliliği sürerken, kargo uçaklarının da iniş-kalkış yaptığı gözlendi.

VALİ GÜL: MİSLİ İLE KARŞILIK VERİLİYOR

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye'nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG'li teröristler tarafından düzenlenen 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı roketli saldırının ardından Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve protokol üyeleri ile birlikte patlamanın olduğu bölgelerde incelemelerde bulundu.

Vali Gül, toplamda 10 yaralı olduğunu ve bunlardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin misli ile karşılık vermeye devam ettiğini kaydeden Gül, şöyle konuştu:

''Bazen patlamalar devam edebiliyor. Özetle 2 tane okulumuzda sıkıntımız var. Doğrudan bu okula isabet etmedi ama sesten ve basınçtan dolayı zarar gördü. Camları kırıldı ve arkadaki evlerde zarar var. Başımız sağ olsun, geçmiş olsun. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Şehit ve yaralılarımız var. Bakanımız süreci baştan sona takip ediyor. Onlar gelecekler buraya. Dolayısıyla biz yaralıları ziyaret ediyoruz ve olayın olduğu bölgeleri ziyaret ederek tedbir alıyoruz. TSK misli ile karşılık veriyor, atışlar devam ediyor. Biraz sabırla süreci takip etmemiz lazım. Yaralılardan 2sinin durumu ağır. Bizler de süreci takip ediyoruz. Karşılıklı atışlar devam ettiği için hasar gören ev ve iş yerleri ile ilgili sayılar da değişebiliyor.''

TERÖR HEDEFLERİ VURULUYOR

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye'nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG'li teröristler tarafından düzenlenen 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı roketli saldırının ardından Karkamış'ın karşısındaki Zor Mağar bölgesi savaş uçakları tarafından vurulmaya başlandı.

Öte yandan terör örgütü tarafından atılan roketlerin bulunduğu ev ve iş yerlerinde de inceleme ve hasar tespit çalışmaları başladı.

VALİDEN YARALILARA ZİYARET

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye'nin Ayn el-Arab bölgesindeki PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen, 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı roketli ve havanlı saldırının ardından Vali Davut Gül ile beraberindekiler, hastanedeki yaralıları ziyaret etti. Okulda yaralanan öğretmenlerden biri, ziyarette Vali Gül'e "Çok şükür iyiyiz. Sadece öğrencilerimizin yanında ağlayamadık bile. Sizlere ilginizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

4 YAŞINDAKİ HASAN, CHP'Lİ VEKİLİN YEĞENİYMİŞ

Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden Hasan Karataş'ın (4), CHP İzmir Milletvekili Ali Mahir Polat'ın yeğeni olduğu öğrenildi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ SALDIRIYI KINADI

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda, “ABD'nin Türkiye'deki diplomatik temsilciliği olarak, bugün Karkamış’ta üç masum insanın hayatını kaybetmesinden dolayı yas tutan Türk halkına katılıyoruz. Bu şiddeti ve haklı görülemeyecek saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.