Gazete Vatan Logo

Yolcu otobüsünde 25 kilo eroin ele geçirildi

Uyuşturucu taciri, uğur getirmesi için hayat kadınıyla ilişkiye girmiş

Van'da, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin bir yolcu otobüsünde yaptığı aramada 25 kilo 217 gram eroin ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı. 23 kilo 343 gram eroinin ait olduğu F.Ş.'nın Van, Giresun ve Edirne'de çok sayıda suçtan sabıkası olduğu anlaşıldı. F.Ş.'nin uyuşturucu kaçakçılığı yaparken kurban kestiği, muska yaptırdığı, kilit ve nazar boncuğu gibi ilginç batıl inançlarla yola çıktığı, son uyuşturucuyu götürmeden 1 saat önce de uğur getirmesi için hayat kadınıyla ilişkiye girdiği belirlendi.

Geçen çarşamba günü, alınan ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Van'dan Mersin'e giden V.E. yönetimindeki 34 DU 2796 plakalı yolcu otobüsünü Edremit İlçesi girişinde durdurdu. Narkotik köpeği `Shadow' ile otobüste arama yapan ekipler, daha önceden otobüs içersine yapılan gizli bölmelerde 17 kilo 299 gram eroin buldu. Aramalarını sürdüren ekipler otobüs içinde bulunan ve F.Ş.'ye ait olduğu belirlenen valiz içinde preslenmiş şekilde 6 kilo 40 gram eroin daha buldu. Operasyonda F.Ş.'nin gözaltına alındığını gören ve aynı otobüste yolcu olarak bulunan T.K. da paniğe kapılıp beline bağladığı kuşağın içindeki 2 kilo 74 gram eroini çıkartarak polislere teslim etti. T.K.'nin F.Ş. ile ilgisinin bulunmadığı belirlendi. Değeri 1 milyon YTL olarak açıklanan toplam 25 kilo 217 gram eroinle ilgili gözaltına alınan F.Ş. ve T.K.'nın yanısıra otobüs sürücüsü V.E., muavin M.Z.A., otobüsün sahibi M.Ş.T., sorgularının ardından dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

İSTANBUL BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKARILDI
bU ARADA, F.Ş.'nin verdiği ifade doğrultusunda Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile bağlantıya geçip M.D.'de eroin bulunduğu bilgisini verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü narkotik timleri F.Ş. ile bağlantısı bulunan M.D.'nin evine operasyon düzenledi. Operasyonda 22 kilo 400 gram eroinle yakalanan M.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

`UĞUR GETİRSİN' DİYE CİNSEL İLİŞKİ
Van ve İstanbul'da ele geçirilen 45 kilo 743 gram eroinle bağlantısı bulunan F.Ş.'nin Van, Giresun ve Edirne'de uyuşturucu ticareti ile ilgili çok sayıda sabıkası tespit edilirken, Giresun'dan cezaevi firarisi olduğu anlaşıldı. Tutuklanan uyuşturucu kaçakçısı F.Ş.'nin batıl inançları ise polisleri şaşırttı. F.Ş. uyuşturucuyu yükledikten sonra uğur getirmesi için kurban kestiği, muska, kilit ve nazar boncuğu kullandığı belirlendi. F.Ş.'nin son olarak uğur getirmesi için yola çıkmadan 1 saat önce bir hayat kadınıyla cinsel ilişkiye girdiği belirlendi.

Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, kaçakçılık ekiplerinin planlı ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Kesmez, Van'da 2006 yılında rekor sayılabilecek miktarda uyuşturucu ele geçirdiklerini söyledi. Kesmez, yıl sonuna kadar yapacakları operasyonlarla bu rekoru daha da yükselteceklerini ifade etti.

Haberin Devamı