Gazete Vatan Logo

Yılın ilk kabine toplantısı ne zaman? Kabine ne zaman, saat kaçta toplanacak?

Milyonların gözü 2022 yılının hilk Kabine toplantısında! Milyonlarca emekli ve memurun beklediği Kabine toplantısında kritik kararların alınması bekleniyor. TÜİK tarafından açıklanacak yıllık enflasyon rakamı ile memurlara yapıalcak ek zam da Kabine’nin gündeminde olması bekleniyor. Peki, Yılın ilk kabine toplantısı ne zaman? Kabine ne zaman, saat kaçta toplanacak? İşte detaylar…

Yılın ilk kabine toplantısı ne zaman? Kabine ne zaman, saat kaçta toplanacak?

Yeni yılın ilk kabine toplantısı için gözler Beştepe’ye çevrildi. Milyonlarca emekli, memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılacak zammın gündemde olması bekleniyor. Yıllık enflasyon oranının değerlendirileceği Kabine’den kritik kararların alınması bekleniyor. Peki, Kabine toplantısı ne zaman 2022? Yarın kabine toplantısı saat kaçta? İşte tüm detaylar!

YILIN İLK KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

2022 yılının  ilk kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın yapılacak.

İŞTE KABİNE TOPLANTISININ GÜNDEMİ!

Sabah saatlerinde TÜİK tarafından açıklanacak aralık ayı ve 2021 yılı enflasyon rakamları ile birlikte memurların alacağı fark da Kabine toplantısı sonrasında netleşmiş olacak. Memurlara 2021 yılı için yüzde 3 artı 3 artış yapılmıştı. Bunun üzerinde 6 aylık enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte enflasyon farkı da gelecek.

Memur konfederasyonu geçtiğimiz yıl yaşanan ekonomik dalgalanlamalar nedeniyle de artış talep etmişti. Bu artışın ne kadar olacağının da yarınki kabine toplantısında ele alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

Sadece memurların değil işçilerin de gözü enflasyon oranında. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına da enflasyon farkı yansıtılacak.

Koronavirüsle mücadele, artan vaka sayıları ve yerli aşı TURCOVAC uygulamasındaki son durum da Kabine Toplantısı'nda gündeme gelecek başlıklar arasında yer alıyor.