Gazete Vatan Logo

Aralık ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? 2021 enflasyon oranı ne olur?

Yaklaşık 13 milyon emekli ve 3 milyondan fazla memur gözü kulağı Aralık ayı enflasyonunda. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 yılının aralık enflasyon oranını açıklayacak. TÜİK tarafından açıklanan oranlarla birlikte kira artışı, memur zam oranı, emekli zammı da netlik kazanacak. Peki, Aralık ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? 2021 enflasyon oranı ne olur? İşte detaylar…

Aralık ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? 2021 enflasyon oranı ne olur?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Maaşları, kira zam oranını ve emekli zammını da etkileyecek 2021 aralık ayı enflasyonu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) çevrildi. Ekonomistler de aralık ayı enflasyon beklentilerini açıkladı. Peki, Aralık ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? 2021 enflasyon oranı ne olur? İşte detaylar…

Yeni yılla ile birlikte memur ve emekli, 2021’de alacağı zam oranını merak ediyor. Milyonlarca kişinin gözü kulağı Aralık ayı enflasyonunda. Enflasyon rakamlarına göre, memur ve emeklinin zam oranı da belli olacak.

ARALIK AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aralık ayı enflasyonu TÜİK tarafından 3 Ocak 2022’de saat 10.00'da açıklanacak. Aralık enflasyonu ile birlikte 2021 yılı enflasyon oranı da belli olacak.

TEFE TÜFE TÜİK ENFLASYON BEKLENTİSİ

Aralık ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 21 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin aralık ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 8,54 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin aralık ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 5,50, en yüksek yüzde 14,60 aralığında yer aldı.

Haberin Devamı

Ekonomistlerin aralık ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 8,54) göre bir önceki ay yüzde 21,31 olan yıllık enflasyonun yüzde 30,05'e yükseleceği hesaplanıyor.