Gazete Vatan Logo

Yerli otomobil siparişi nereye verilir? | Yerli otomobil siparişi nasıl verebilirim?

Yerli otomobil projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla geçtiğimiz cuma günü gerçekleşti. Elektrik ile çalışan yerli otomobil, görünüşüyle de beğenilince ‘’Yerli otomobil siparişi nasıl verebilirim? Yerli otomobil siparişi nereye verilir? Sorularının artmasına neden oldu. İşte detaylar…

Yerli otomobil siparişi nereye verilir? | Yerli otomobil siparişi nasıl verebilirim?

Elektrikle çalışan, 300 ve 500 kilometre olmak üzere 2 farklı pi seçeneğine sahip yerli otomobil günlerdir konuşuluyor. Yerli otomobilin tanıtım töreninin gerçekleşmesinden sonra, ismi, fiyatı, özellikleri, tasarımı dışında siparişin nasıl ve nereye verileceği, ne zaman satın alınacağı da merak edildi. Peki, yerli otomobil siparişi nasıl verebilirim, yerli otomobil siparişi nereye verilir?

YERLİ OTOMOBİL SİPARİŞİ NASIL VEREBİLİRİM?

İlk siparişi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip’ten sonra, vatandaşlar yerli otomobil siparişi nasıl verilir sorusunu sormaya başladı. 2022 yılında satışa sunulacak araba için siparişlerin nasıl ve nereye yapılacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN SERİ ÜRETİME NE ZAMAN GEÇECEK?

TOGG, 2021'de seri üretime başlamayı ve yerli otomobili 2022'in ilk yarısında yollara çıkarmayı hedefliyor.

YERLİ OTOMOBİLİN İSMİ BELLİ Mİ?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş aracın marka adıyla ilgili, "Önümüzdeki senenin ortasında markanın adı belli olacak. 150 isim içinde seçeceğiz." ifadelerini kullanarak, yerli otomobilin markasının 2020 sonlarına doğru belirleneceği söyledi.

Haberin Devamı

Devlet Malzeme Ofisi, 30 bin adet sipariş vereceğini açıkladı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu yerli otomobille ilgili yaptığı açıklamada,17 bin araca şimdiden talibiz." ifadelerini kullandı.

Yeni Malatyaspor da yerli otomobil için harekete geçti ve 15 adet sipariş verme kararı aldıklarını dile getirdi.
Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Encan Aydoğdu,"Türkiye'nin Otomobili"ne ilişkin, "Sektör olarak ilk aşamada 1000, daha sonra da 3 yıllık zaman içerisinde 4 bin daha olmak üzere 5 bin araca talibiz" ifadesini kullandı.

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ

Yerli otomobil, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluk sağlayan bir teknolojiye sahip. Li-ion pil hücreleriyle 300+ ve 500+ kilometre menzile sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden dur-kalk yapabilecek. Sürücünün direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak. Yerli otomobilin deposu 30 dakikada doluyor ve 500 kilometre yol gidebiliyor. Yerli araçların akü ömürleri uzun, 8 yıl pil garantisi var.

Haberin Devamı