Gazete Vatan Logo

Uyuşturucudan sabıkalı servis şoförü, çocuk tacizcisi yetkili!

Ümraniye’de Fatih İlkokulu’nda bir kişinin öldüğü servisçi çatışmasında sekiz gözaltı var. Polis üç kişiyi de arıyor. Şüphelilerin ‘uyuşturucu’ ve ‘çocuk istismarı’ suçlarından sabıka kayıtları olduğu ortaya çıktı

Uyuşturucudan sabıkalı servis şoförü, çocuk tacizcisi yetkili!

Ümraniye’de Fatih İlkokulu’nun bahçesinde önceki gün meydana gelen olayda servisçiler arasındaki kavga silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada kurşunların hedefi olan Cüneyt Elik (27) ölürken , Ramazan Sarı ve Kerem Beyazıt ağır yaralanmıştı. Kayıt için okulda bulunan veli ve öğrencilerin büyük bir korku ve panik yaşadığı olayla ilgili polis ekipleri koordineli çalışma başlattı.

Arabasına saldırmışlar

Polisin yaptığı araştırmaya göre; geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Ramazan Sarı’nın içinde bulunduğu otomobil saldırıya uğramıştı. Sarı, bu saldırıdan öğrenci taşımacılığından husumetli olduğu Cüneyt Elik’i sorumlu tutarak şikayetçi olmuştu. Bir yıldır süren husumetin önceki gün tarafların karşı karşıya gelmesi sonucu yeniden gündeme geldiği öğrenildi.

Hastanede gözaltına alındı

Soruşturmayı çök yönlü sürdüren polis, Sarılar Turizm grubundan hastanede tedavi olan Ramazan Sarı ve Kerem Beyazıt’ı hastanede gözaltına aldı. Aynı gruptan Sedat Tunç Berk, Serkan Voral ve Necmettin Altın’ı da gözaltına alan polis bu gruptan Eyüp Aygün’ü arıyor. Ömeroğlu Turizm’den de Sevim Kırık, elinden yaralanan Selime Elik ve Mehmet Aytekin yakalanırken, Sadullah Elik ve ölen Cüneyt Elik’in kardeşi F.E.’nin arandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Hangi suç ararsan var

Olaya karışan Cüneyt Elik’in kasten yaralamadan emniyette 3 kaydı bulunduğu, şoför Kerem Beyazıt’ın da uyuşturucudan iki kaydı olduğu anlaşıldı. Çalışmanın devamında çatışmaya katılan ve aranan F.E.’nin (26) 2015 yılında Ümraniye’de çocuğun cinsel istismarı suçundan kaydı olduğu saptandı. Ramazan Sarı’nın da tehditten kaydı bulunurken, şoför Necmettin Altın’ın tehdit, hakaret ve yaralamadan emniyette kaydı olduğu anlaşıldı.

‘Liyakat aransın’

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, “Servis taşımacısı belirlenirken kriter para olmasın, servisçi olsun. Daha önce bu işi yaptığı tespit edilsin. Hangi sınıf öğrencileri taşıdığı, bir liyakat aransın. Özellikle İstanbul’da bu servis kavgaları yaşanıyor. Bunun sebebini de bir araştırmak lazım. Rant kavgası var. Her önüne gelenin bu işe soyunuyor. İstanbul’da özel okullarda çalışan şirketlerin yüzde 99’unun kapasitesi okullarda çalışmaya uygun değil. Okul taşımacılığına talip olan şirketlerin adlarına kayıtlı o okulun ihtiyacının üçte biri kadar araç kayıtlı olmalı.”

Haberin Devamı

Kimler servis şoförü olamaz?

- 60 yaştan büyük 26 yaştan küçük olmayacak, rehber 22 yaşını doldurmuş ve lise mezunu olacak.

- Affa uğrasalar bile çocuğun cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki, uyuşturucu kullanma ve temin, hürriyetten yoksun bırakma, fuhuş ve sarhoşluk gibi suçtan sabıkalı olmayacak.

- Son beş yıl içinde; ölümlü trafik kazalarına karışmamış, ve sürücü belgeleri geri alınmamış olmalı.

‘Şoförler kayıt altından çıkarıldı’

- Türkiye Şoförler Ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın:

“Servis araçlarını mal sahipleri dışında şoförler kullanıyor. Ancak şoförler bir odada kayıtlı değil. Bir sicil kaydı da tutulmuyor. Sabıka kaydı, araç sahibinin inisiyatifinde. Biz bu şoförleri odalar olarak kontrol altına almamız mümkün değil. Zira bizde mal sahipleri kayıtlı, şoförler kayıtlı değil. Eskiden bu araçları kullanan tüm şoförler meslek odalarına kayıtlıydı. Taksi şoförleri için kriterler varken, servis şoförleri için kriter yok. Mal sahibi ucuza çalıştırdığı şoförü buluyor aracını ona veriyor. Bu da bizi bu noktalara getiriyor. Eğitim eksikliği kaba kuvvete dönüşmüş durumda. Şirketler kuruluyor. Bu şirketlerin büyüklüğüne göre araçlar oluyor. Ticaret odalarına kayıtlı oluyorlar ve bağları bizimle kesiliyor. Çok büyük bir açık var.”

Haberin Devamı