Gazete Vatan Logo

Türbe ziyarete açıldı!

Eyüp Sultan Türbesi dualarla ziyarete açıldı

Eyüp Sultan Türbesi, restorasyon çalışmaları devam etmesine rağmen vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine dualarla dün ziyarete açıldı.

Restorasyon çalışmaları nedeniyle yaklaşık 1.5 yıldır ziyarete kapalı olan Eyüp Sultan Türbesi, yoğun talep üzerine Eyüp Sultan Camii imamı tarafından okunan duayla ziyarete açıldı. Restorasyonu devam eden türbenin önünde sıraya giren ziyaretçiler, gruplar halinde içeri alındı. Ziyaretçilerin ve türbenin güvenliği için alanda geçiş koridoru oluşturuldu. Çalışmalardan dolayı içeride bekleme yapılmasına izin verilmeyen vatandaşlar bir kapıdan girip dua ederek diğer kapıdan çıktı. Türbede devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Türbe, ilk kez bu kadar detaylı ve önemli bir restorasyondan geçiyor. Günümüze kadar hiç restore edilmemişti. Orijinal parçalar aslına uygun bir şekilde tamamlanarak restorasyon 10 ay içinde bitirilecek” dedi. Türbe, Ramazan boyunca 09.00-12.30 saatleri arasında haftada 4 gün ziyaret edilebilecek.

ZİYARETÇİLER TÜRBENİN ÖNÜNDE SIRAYA GİRDİ

Türbenin önünde sıraya giren ziyaretçiler gruplar halinde içeriye alındı. Çok sevinçli olduklarını söyleyen vatandaşlardan bazılarının duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Haberin Devamı