Gazete Vatan Logo

TSK: 16 terörist etkisiz hale getirildi!

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Yüksekova'da devam eden operasyon kapsamın 16 teröristin daha öldürüldüğünü duyurdu. Dün de aynı bölgede 15 terörist öldürülmüştü.

TSK: 16 terörist etkisiz hale getirildi!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tespit edilen hedeflere düzenlenen hava harekatıyla 16 terörist daha etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Yüksekova bölgesinde dün yürütülen operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında 2 kahraman Mehmetçiğin şehit düştüğü, bir askerin hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı anımsatıldı.

Dağlıca'ya 3 Kasım'da yapılan hava harekatını müteakip, bölgeyi terk etme imkanı bulamayan ve küçük gruplar halinde dolaşan terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan operasyonun sürdüğü belirtilen açıklamada, "Yüksekova'da terör örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, dün etkisiz hale getirilen 15 teröriste ilave olarak, tespit edilen hedeflere düzenlenen hava harekatıyla 16 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

999 TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak'ta terör örgütü PKK'dan kaçan 10 terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Kentte son iki yıl içerisinde 999 teröristin teslim olduğu bildirildi.
Şırnak Valiliği, PKK/KCK içerisinde faaliyet yürüten 10 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurdu. Valilik, 21 Mart 2013 ile 04 Kasım 2015 tarihleri arasında Şırnak merkez ve ilçelerinde örgütten kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin sayısının 999'a ulaştığını da bildirdi.

Haberin Devamı