Gazete Vatan Logo

Trafik cezası sorgulama ve ödeme nereden yapılır?

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web adresinden yapabilirsiniz. Bu işlemleri bu adresten nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme nereden yapılır?

İlerleyen teknoloji sayesinde sorgulama işlemlerini artık internet üzerinden yapabilme imkanına sahibiz. Daha önceleri yapmak istediğimiz sorgulama işlemlerini alakalı kuruma giderek yapabiliyorduk. Ancak son gelişmeler ile birlikte tüm bu işlemleri internet üzerinden yapabiliyoruz. Büyük kolaylıklar da bu sistemler ile birlikte gelmektedir. Herhangi bir yere gitmenize gerek kalmadan internet üzerinden sorgulama işlemini yaparak zamandan da tasarruf edebilirsiniz. Bu işlemlerin arasında hemen hemen tüm bakanlıklara ait çeşitli sorgulamalar yer almaktadır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafik kuralları hayatımıza yön verir. Her gün binlerce kişi trafik kazasında hayatlarını kaybetmektedir. Bu yüzden trafik kurallarına herkesin uyması gerekmektedir. Herhangi bir trafik kuralının ihlali durumunda trafik polisi tarafından ceza kesilir. Kesilen bu cezaların takip edilme işlemi internet üzerinden gerçekleştirilir. Böylece trafik kuralı ihlali durumunda üzerinize kesilmiş bir cezanın olup olmadığını sanal ortam üzerinden bilgisayar, akıllı telefon veya tabletler aracılığı ile internetin olduğu her an öğrenebilirsiniz. Polislerin olmadığı yerlerde ise çeşitli kameralar aracılığı ile ceza takibi yapılmakta ve olası bir trafik suçunda güvenlik kameraları ile yapılan çekimler evinize fotoğraf olarak yollanır.

Haberin Devamı

Bizde bu yazımızda sizlere Emniyet Güvenlik Müdürlüğü yani EGM üzerinden trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemi ve detaylarına ait bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca aynı şekilde Gelir İdaresi Başkanlığı yani GİB üzerinden de sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Olası trafik cezası sorgulama işlemini hem EGM hem de GİB üzerinden yapabilirsiniz. EGM üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi yapabilmek için egm.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Alt kısımda bulunan ufak kutucukların ilk sırasında yer alan Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama butonuna tıklayarak yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu sayfada sorgulama yapılacak kişinin kimlik doğrulama bilgilerine ihtiyaç duyulacaktır. Bunlar isim, soyisim, TC kimlik numarası ve doğum yılıdır. Tüm bu bilgileri girip Doğrula butonuna basarak trafik cezası sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. GİB üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi yapabilmek için GİB internet vergi dairesi kısmına girmeniz gerekmektedir. Açılan ana sayfanın alt kısmına inip, 3 numara ile belirtilen Motorlu Taşıtlar butonuna tıklayınız. Burada Motorlu Taşıtlar Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme butonuna tıklamanız gerekmektedir. Açılan yeni sayfada ise plaka, TC kimlik numarası veya vergi numarası ve tescil tarihi bilgileri ile trafik ceza sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası ödeme işlemi de aynı şekilde bu işlem sırası ile yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Unutmamak gerekir ki trafik kurallarına uymak hayat kurtarır. Bizler gibi pek çok insan gündelik işler veya ihtiyaçlar için trafik içerisinde bulunmak zorundadır. Herkesin trafik içerisinde sorumlulukları ve uyması gereken kurallar bulunmaktadır. Trafik kurallarına uymamanın maddi cezası olduğu gibi olası can kayıplarında manevi bedeller de ödenmek zorunda kalınabilir. Bu yüzden çevremizde olan biten şeyler konusunda dikkatli olmalı ve kendimizin ki kadar diğer insanların yaptıkları hatalara karşı da gözümüz açık olmalıdır.

Haberin Devamı