Gazete Vatan Logo

TOGG C Segment Sedan özellikleri neler? TOGG ne zaman çıkacak?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubundan (TOGG) yeni model açıklaması geldi. TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, "C segment sedanla ilgili çalışmalarımıza da başladık" dedi. Peki, TOGG C Segment Sedan özellikleri neler? TOGG ne zaman çıkacak? TOGG fabrikası ne zaman bitiyor? İşte TOGG C Segment Sedan teknik özellikleri!

TOGG C Segment Sedan özellikleri neler? TOGG ne zaman çıkacak?

Yerli ototmobil TOGG'dan yeni model açıklaması geldi. TOGG üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş TOGG'da C segment sedanla ilgili çalışmaların başladığını duyurdu.

Yerli otomobil TOGG'dan son dakika müjdesi geldi. TOGG Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş C segment sedan ile ilgili çalışmalara başladıklarını duyurdu. TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, "Yeni bir oyuncu olarak biz beş tane model belirledik kendimize ve bunların üzerinde de adım adım uygulamalarımız olacak. Hatta şimdiden C segmentindeki sedanımızın çalışmalarının da başladığından bahsedebilirim." dedi.

TOGG projesinin 15 yıllık bir proje olduğunu anımsatan Karakaş, şunları aktardı:

"Özellikle seri imalata başlama kısmına kadar oldukça detaylı ve ondan sonra da en önemli kriterleri başta olmak üzere detaylandırdığımız, adım adım neler yapmamızın düşünüldüğü bir plandan bahsediyoruz. 2018 yılında şirketimizi resmen kurduk ve 2022'nin son çeyreğinde seri imalata hazır vaziyette tesislerimizi kurguluyoruz ve 2023 ilk çeyreğinde de C segmentteki SUV aracımızı piyasaya lanse edeceğiz. Burada altını yine çizmek istediğim bir konu var. Yaptığınız araştırmalarda şunu gördük; başarılı olabilmek için, orta-uzun vadede seçim basketine girebilmek için birden fazla modelimizin olması lazım. İdeali 4 ile 6 civarındadır, yeni bir oyuncu olarak biz beş tane model belirledik kendimize ve bunların üzerinde de adım adım uygulamalarımız olacak. Hatta şimdiden C segmentindeki Sedan'ımızın çalışmalarının da başladığından bahsedebilirim. Başarının sürdürülebilir olması için ihracat yeteneğinin, yani rekabet yeteneğinin olabilmesi lazım. O nedenle de önce ülkemizde 18 ay kadar kalarak ve oradaki başarımızı vurgulayarak yurt dışına açılmak istiyoruz"

Haberin Devamı

"FONKSİYON TESTLERİNE DE BAŞLADIK"

Gürcan Karakaş, mühendislik konusunda gelinen son aşamaya ilişkin ise, "Biz üç boyutlu modellemelerimizi, simülasyonlarımızı tamamladık, analizlerimizi tamamladık ve yavaş yavaş da fonksiyon testlerine başladık. Bunun için hatta tamamıyla Türkiye'de yaptığımız prototiplerimizi de kullanmaya başladık. Bu, bize Kovid-19 döneminde hız kazandırdı, bilgi transferinin oluşmasında bizi destekledi. Yavaş yavaş bu sürecin içerisinde biz çarpışma testlerimizle, kış testlerimizle ilerleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TOGG'un üretim tesisinde gelinen son aşamaya ilişkin de bilgi paylaşan Karakaş, gövde, montaj tesislerinin ve boyahanenin artık üstünün kapandığını ve boyahanenin içerisindeki tesisin de kurulmaya başladığını sözlerine ekledi.

2022 SONUNDA SERİ ÜRETİME HAZIR OLACAK

Bu yılın sonuna kadar binaya ilişkin konuları tamamlamayı amaçladıklarını vurgulayan Karakaş, "Önümüzdeki senenin mayıs, haziranına kadar ekipmanlar yerleştirilecek. Ondan sonraki dönemlerde de adım adım her imalat sisteminde neler gerekiyorsa sırasıyla ve layıkıyla yapılacak. 2022 sonunda da seri üretime hazır olacak." bilgisini verdi.