Gazete Vatan Logo

TC no ile SGK borç sorgulama ve GSS borç sorgulama işlemleri!

TC kimlik numaranız ile SGK borç sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bu işlemler sayesinde prim borcunuzu öğrenir hatta ödeyebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınıza da haberimizden erişebilirsiniz.

TC no ile SGK borç sorgulama ve GSS borç sorgulama işlemleri!

Günümüzün akıllı teknolojileri ve sistemleri insanların internete ulaşımını daha kolay ve daha pratik bir hale getiriyor. Özellikle akıllı teknolojiler sayesinde yolda, evde, ofiste veya daha farklı mekanlarda internete kolay bir şekilde erişim sağlanabilmesi internetin dünyanın her yerinde oldukça yoğun biçimde kullanılmasına yol açıyor. Son yıllarda Türkiye’de internet kullanımının yaygınlaşması dolayısıyla devlet kurumları da pek çok kamu hizmetinde internet altyapısını aktif olarak kullanmaya başladı. Dijital hizmet anlayışı çerçevesinde çağı yakalamak ve vatandaşa modern dünya standartlarına uygun kamu hizmetleri sunabilmek amacı taşıyan devlet kurumları internet üzerinde farklı işlemlere yönelik farklı online hizmet uygulamaları sunuyor. Türkiye’de internet altyapısını vatandaşa sunduğu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının başında Sosyal Güvenlik Kurumu yer alıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

Haberin Devamı

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde bulunan geniş online hizmet uygulaması ile vatandaşların sadece birkaç dakika içerisinde güncel sigorta bilgilerine ulaşabilmesine ve pek çok sigorta hesaplama ve sorgulama işlemini gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulaması ise sigorta mükelleflerinin kuruma herhangi bir prim borcunun bulunup, bulunmadığını öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan online web tahsilat uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde SGK borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Özellikle her ay Sosyal Güvenlik Kurumu’na SSK, Bağkur veya GSS kapsamında prim ödemekle yükümlü olan vatandaşların, prim ödemelerinde gecikmesi veya ödemelerini gerçekleştirmemesi durumunda kuruma borçlanıyor.

Dijital platform üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılan web tahsilat uygulaması vatandaşların SGK borç sorgulama işlemlerini yaparak, kuruma olan herhangi bir prim borcunun olup, olmadığını görebilmesini sağlıyor. Ayrıca vatandaşlar kredi kartı ile SGK borç sorgulama sonucunda bulunan prim borçlarını dönemlik veya toplam olarak ödeyebilme şansına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan web tahsilat uygulamasına onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/ adresinden erişim sağlanabiliyor olsa da vatandaş bu sayfada e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ sayfasına yönlendiriliyor.

Haberin Devamı

Güvenlik Bağkur borç sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi amacı ile vatandaşın e-Devlet kimlik doğrulaması yapması isteniyor. Bu kapsamda e-Devlet sisteme giriş yönlendirmesinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapılması gerekiyor. Bu şekilde yeniden web tahsilat uygulamasına yönlendirilen vatandaşlar SGK borç sorgulama işlemlerinde hangi tip sorgulamayı yapacaklarını sorgu tipi kısmında ‘4A işveren ödemeleri’, ‘4B sigortalı ödemeleri’ ve ‘diğer ödemeler’ şeklinde seçim yapabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat uygulama sayfasında GSS borç sorgulama işlemleri de yapılabiliyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir tespiti yaptırmayarak en üst düzey GSS priminden borçlandırılan veya gelir tespiti yaptırmasına karşın GSS prim ödemelerini gerçekleştirmeyen vatandaşlar SGK web tahsilat uygulamasındaki ‘diğer ödemeler’ kısmından GSS borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.