Gazete Vatan Logo

Taşerona kadro verilecek mi? Başbakan açıklaması...

Taşerona kadronun ne zaman verileceği merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Peki binlerce taşeron işçi kadroya alınacak mı? Hangi tarihte gerçekleşecek? İşte taşerona kadro konusunda yaşanan güncel gelişmeler...

Taşerona kadro verilecek mi? Başbakan açıklaması...

Binlerce taşeron işçi kadroya alınıp alınmayacağını merak ediyor. Taşerona kadro konusunda Başbakan Binali Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Peki neler söyledi? Taşerona kadro verilecek mi yoksa beklemeye mi alınacak?

Başbakan açıklaması geldi:

Başbakan Yıldırım, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için geldiği Afyonkarahisar’da sona eren toplantının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kentte yapımı tamamlanan kavşak, köprü ve tünel açılışına katıldı.

Kürsüde konuşma yaptığı esnada kendisini dinleyen kalabalıktan bir vatandaşın “Başbakanım taşeron işçilere ne zaman kadro vereceksiniz” diye bağırması üzerine gülümseyen Başbakan Yıldırım, “Taşeron işçilerine merak etmeyin bu senenin sonuna kadar çalışmaların hepsi bitecek” diye yanıt verdi. Başbakan’ın bu söylemi alanı dolduranlardan büyük alkış aldı.

Başbakan yardımcısı açıklaması:

Taşerona kadro verilecek mi, taşerona kadro yerine sözleşme mi yapılacak denilirken Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yeni yaptığı açıklamasında hükümetin bu konuda bir söz verdiği, konu hakkında Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının halen çalışmalarına devam ettiği ve taşerona kadro sorununu bu sene çözüleceği belirtildi.
Buna göre halen taşerona kadro sorununu nasıl çözüleceği hakkında bir bilgi yok. Bu konu hakkında bazı kişiler kadroların verileceğini belirtmektedir ancak kadro yerine taşeron işçilere 3 er yıllık olmak üzere sözleşmenin yapılması formülünün uygulanması beklenmektedir. Taşerona kadro hakkında yeni detaylar geldikçe sizlere aktaracağız.

Haberin Devamı