Gazete Vatan Logo

Suriye operasyonu başladı mı, Suriye'ye operasyon ne zaman? MGK toplantısı bitti mi?

Suriye operasyonu başladı mı, Suriye'ye operasyon ne zaman? Milli Güvenlik Kurulu toplantısında karara bağlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplantıda bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları ele alınacak. Peki, MGK toplantısı bitti mi?

Suriye operasyonu başladı mı, Suriye'ye operasyon ne zaman? MGK toplantısı bitti mi?

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 2 aylık bir aranın ardından yine yoğun gündemle toplandı.  Yapılacak değerlendirmeler ile Suriye'ye operasyon ile ilgili karar verilecek. İşte Suriye operasyonu ile ilgili merak edilenler…

Suriye operasyonu başladı mı, MGK toplantısı bitti mi?

MGK toplantısında Suriye’nin kuzeyindeki güvenli bölgelerin genişletilmesi üzerinde durulacak. Bölgedeki terör varlığına yönelik yeni bir sınır ötesi operasyon için kapsamlı değerlendirmeler yapılacak.

MGK Toplantısı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı, toplantı henüz bitmedi.

Suriye operasyonu ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar sonrası MGK toplantısından Suriye'ye operasyon kararının çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. 

Harekat kararının verilmesi durumunda havadan ve karadan taaruz başlayacak. 

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sonrası yazılı bir açıklama yapılacak. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve heyetin aldığı kararlar yayınlanacak. Kararlarda Suriye'ye operasyon ile ilgili mesajın yanı sıra Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleri, Yunanistan'ın provokasyonları, Ukrayna-Rusya savaşı, Pençe Kilit Harekatı'nda gelinen nokta başta olmak üzere detayların yer alması bekleniyor. Suriye'ye operasyon yapılıp yapılmayacağı bildiri ile belli olacak.

Haberin Devamı