Gazete Vatan Logo

‘Süreç devlet politikası olsun’

HDP İmralı heyeti hükümet formülü ne olursa olsun, çözüm sürecinin devlet politikası haline getirilerek korunması gerektiğini vurguladı “Büyük barış mitingleri ile kaygı verici gidişata müdahil olacağız” dedi.

Çözüm sürecinin geldiği noktaya ilişkin yazılı açıklama yapan HDP İmralı heyeti, süreçle ilgili yazılı açıklama yaptı. Özetle şöyle denildi:

TIKANMA YAŞANDI: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müzakere sürecini yok sayan, Dolmabahçe mutabakatını yanlış bulan, izleme heyetini tanımayan ve en nihayetinde Kürt sorunu yoktur noktasına gelen yaklaşımları büyük bir tıkanmayı da beraberinde getirdi. Bu söylem ve politikalarla eş zamanlı olarak partimizin siyasi çalışmalarına ülkenin dört bir yanında yapılan saldırılar çözüm sürecinin geleceği ile ilgili büyük bir kaygı uyandırdı.

TECRİT KALDIRILSIN: Her şeyden önce heyetimizin İmralı Adası’na yapacağı ziyaretin önündeki engellerin kaldırılarak Sayın Öcalan üzerindeki tecrit konseptinin devreden çıkarılması ivedilikle ele alınması gereken en önemli ve acil husustur. Aynı şekilde müzakere mekanizmalarının hızla kurulması ve Çözüm Süreci çalışmalarının hükümet kurulması aşamasında bir pazarlık unsuru olarak ele alınması yanlışından bir an önce vazgeçilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

BARIŞ MİTİNGLERİ: Partimizin ve sivil toplum örgütlerin dahil olacağı büyük barış mitingleri ile kaygı verici gidişata müdahil olacağımızı, bir kaos ve savaş ortamını engelleyecek şekilde görünür kılacağımızı belirtmek isteriz. Demokrasi ve barış çevrelerini sorumluluk almaya, hükümeti ve devleti de savaş planlarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Seçimlerden çıkan sonuçların tartışılmaz tek gerçeği, demokrasi ve darış karşıtı anlayışlara dönük tarihsel uyarıdır. Vakit geç olmadan, bir tek yurttaşımızın burnu kanamadan, bölgesel bir barış hamlesi mümkündür.”