Gazete Vatan Logo

Şükür'den Arda'ya destek

F.Bahçe Ülker kampını ziyareti eleştirilen Arda Turan'a, AKP'li Hakan Şükür'den destek geldi. Şükür, "Keşke ben de bu dönemde Avrupada oynasaydım" dediğini de ifade etti.

Eski milli futbolcu, gol kralı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, İspanya’da futbol oynayan Arda ve Emre’yle ilgili görüşlerini ve İtalya’da futbol oynarken yaşadığı zorlukları anlattı.

BEN DE GİDERDİM!

İspanya 1. Futbol Ligi ”La Liga” ekiplerinden Atletico Madrid’de oynayan milli futbolcu Arda Turan’ın, Emre Belezoğlu ile THY Avrupa Ligi’nde Real Madrid maçı için İspanya’ya giden Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı’nı ziyaret etmesi konusuna değinen Şükür, şöyle konuştu:

”Arda Turan, İspanya’da yaşadığı şehre maç yapmak için gelen Fenerbahçeli oyuncuları ziyarete gitti, bu da Türkiye’de olay oldu. Bu eleştiriliyorsa burada sorun var demektir. Oraya bir Türk takımı gidiyor... Ben sosyal yaşamda Fenerbahçe’de oynayan bir çok oyuncuyu tanıyorum. Hepsi arkadaşım ve çok değerli sporcular. Bir Türk takımının oraya gitmiş olması bile, onların yanına gitmek için yeterlidir, bu da Arda’nın ve Emre’nin çok güzel bir yürek gösterisidir. Medyanın, bu durumu taraftarın önüne sanki bir suçmuş gibi sunmaması lazım; yapıyorsa da bunu güzel bir tablo olarak sunması lazım. Ben Galatasaraylıyım. Bunu hiçbir zaman inkar etmedim. Ama Galatasaray’ın yaptığı yanlış bir şeyde onu söyleyemeyeceksem, bu benim spor kültürüm ve karakterim ile çok bağdaşmaz. Geçtiğimiz dönemde Galatasaray 3 sene çok kötü süreçler geçirdi. Ben en başından beri onları böyle olursa böyle olur diye uyardım. Bu müneccimlik değil. Söylemeye çalıştım ve sonuç böyle oldu.”

"KEŞKE BEN DE..."

Şükür, ”Başbakan Erdoğan ile gittiğiniz İspanya’da Emre ve Arda ile bir araya geldiniz. Oraya uyum sağlamışlar mı, onları nasıl gördünüz?” sorusu üzerine, görüşmede İspanya Başbakanı’nın Başbakan Erdoğan’a söylediği sözlerden dolayı gurur duyduğunu belirtti.

”Oradaki oyuncularımızın başarısından İspanya Başbakanı’nın haberinin olması ayrı bir gurur kaynağı” diyen Şükür, Türkiye’nin bu kadar iyi bir duruma geldiğini yurt dışında insanların söylemesinin çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Şükür, Arda ve Emre ile görüştükten sonra ”Keşke ben de bu dönemde Avrupada oynasaydım” dediğini ifade ederek, ”Çünkü o zamanki Türkiye’ye bakış açısıyla, bugünkü bakış açısının çok farklı konuma geldiğini gördüm” dedi. Şimdi yurt dışındaki oyuncuların biraz daha rahat ve özgür hareket edebildiğini belirten Şükür, ”Ben o zaman gittiğimde, ülke 1999’da ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyordu. Ben 2003’te döndüm. Dünyada futbol ekonomisinin çok önemli olduğu kadar ülke ekonomileri de çok önemli. Partimizin, hükümetimizin itibar kazandığını görmek, orada bizim oyunculara bakış açısını da değiştirdi” dedi.

İspanyolların, ”Bunları nasıl yaptınız?” diye sordukları bakanların, onlara neler yapıldığını adeta brifing gibi anlattığını ifade eden Şükür, ”Hatta orada Barcelona Yönetim Kurulu’nda mali işlerden sorumlu bir hanımefendi vardı, o da o heyetlerarası görüşmelere katıldı. Gözleri parlayarak Türkiye’de yatırım yapmak istediğini, bizim oradaki oyuncuların başarısını anlattı. Çok hoşuma gitti, çok mutlu oldum” diye konuştu.

”Arda ve Emre çok değerli sporcular”

Şükür, Emre ve Arda’nın senelerini verdiği arkadaşları olduğunu dile getirerek, ”Benim yanımda yetiştiler diyebilirim” dedi. ikisinin de çok değerli sporcular ve karakterler olduğunu ifade eden Şükür, ”Tabiki insanlar hata yapıyor, birçok futbolcu gibi ben de hata yaptım. Ama karakterler hiçbir zaman değişmez. İnsanların böyle algılaması lazım. Türkiye psikolojik olarak zor bir yer. Burada devamlı bir yerde kalabilmek çok zor. Bu arkadaşlarımız oralarda bizi temsil ediyorlar. Kendi sporcularımızın orada başarının içinde olması mutluluk verici” sözlerini sarf etti.

Arda’nın, ”biz burada daha rahat top oynuyoruz, Türkiye’deki baskıyı burada görmüyoruz” sözlerinin anımsatılması üzerine Şükür, ”Doğru söylüyorlar, çünkü orada sadece futbol oynuyorlar” dedi.

Anısını anlattı

Şükür, futbolcuların zaman zaman çok farklı sosyal unsurların içine çekilebildiğini söyledi. Bunlarla mücadele ederken performansın olumsuz etkilendiğini ifade eden Şükür, kendisinin de İtalya’da futbol oynarken çeşitli sıkıntılar yaşadığını kaydetti. Şükür, ”11 Eylül saldırısı olmuştu. Siz de Müslümansınız. Soyunma odasında birkaç olay da yaşamıştım. ”Bunlar yaptı” gibi espri yapmıştı birkaç oyuncu. Espri yapıyor ama bunun altında da Müslüman kimliğinize atıfta bulunuyor. Aynı takımda bu duyguları paylaşan insanlarla olmak zor” diye konuştu.

”Türkiye’nin bulunduğu konum onlara yol açıyor”

”Sizin yaşadığınız zorluğu onlar yaşamıyorlar” sözleri üzerine Şükür, şöyle konuştu:

”Ben gittiğim her yerde kültürlerarası diyaloğun, hangi dine mensup olursa olsun, arkadaş, kardeş olunabileceğini söyleyen konuşmalar yapıyorum. İtalya Dostluk Grubu Başkanıyım. Geçen oradaydım, orada da bu konuşmayı yaptım. Bu ülkede başka hesabı olanlar olabilir. Bizim onlara karşı mücadele etmemiz lazım. Dili, dini ve ırkı ne olursa olsun insan çerçevesinde buluşup mücadele etmemiz lazım.

Bu arkadaşlarımız bunun meyvelerini yaşıyorlar. Aslında şu anda Türkiye’nin bulunduğu konum, aldığı itibar, oradan aldığı güzel sözler, onlar için çok önemli bir yol açıyor. Onlar sadece işlerini yapıyorlar ve maddi, manevi değer görüyorlar. Ben de bundan gurur duydum. Biliyordum ama görünce de gurur duydum. Biz hem Türkiye’de oynarken hem de Avrupa’ya gittiğimizde sadece futbol oynamamıştık. Keşke bu başarıları sadece futbol oynayarak daha da ileriye götürebilseydim. Ben çok büyük rekorlara sahip bir insanım, başarılı bir sporcuyum ama aynı zamanda iyi bir karakterim, öyle olduğum söyleniyor. Hatalarım yok mu? Var, bu ülkede hata yapmamak mümkün değil. Çünkü her dakika takip ediliyorsunuz. Bundan sonraki jenerasyonların daha sağlıklı ortamlarda yetişebilmesi için, şu anki çalışmaların yeterli olduğunu da düşünmüyorum.”

Haberin Devamı