Gazete Vatan Logo

Son dakika: Ankara'da peş peşe operasyonlar

Ankara merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu düzenlendi. Jandarma Genel Komutanlığı'na yönelik operasyonda görevdeki 7 albay 9 yarbay hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'yle iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan okullarda çalışan 44 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.

Son dakika: Ankara'da peş peşe operasyonlar

Başkentte, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Jandarma Genel Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı verilen 12'si muvazzaf 16 askerden 15'i gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 9 ildeki şüphelilerden 12'sinin muvazzaf subay olduğu, 3'ünün emekliye ayrıldığı, birinin ise açığa alındığı kaydedildi.

Albay ve yarbay rütbesindeki şüphelilerden 15'inin gözaltına alındığı, birinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

44 ÖĞRETMENE GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından KHK ile kapatılan FETÖ okullarında görev yapan ve FETÖ ile irtibatları tespit edilen 44 öğretmen hakkında bugün gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen FETÖ şüphelilerinin işlemleri devam ettiği belirtildi. Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 3'ünün emekli, birinin açıkta ve diğerlerinin görevde olduğu öğrenildi.