Gazete Vatan Logo

Siyasilere öfke, askere alkış

Danıştay'a yapılan saldırıda katledilen Özbilgin'in cenazesinde halk öfke kustu. Bakanlara su ve tükürük atıldı, yumruklar savruldu. Çiçek caminin arka kapısından kaçırıldı, Aksu abdesthaneye sığındı

Ankara-Danıştay 2. Dairesi üyesi Mehmet Yücel Özbilgin için düzenlenen törenlerde hükümet protesto edildi. Vatandaşların tepkileri tükürme, yumruklama, çekiştirme, su dökmeye kadar vardı.

'Katil Başbakan' sloganı
Kocatepe Camii'nde düzenlenen törende "Katil Başbakan", "Hükümet İstifa, Tayyip Yüce Divan'a", "Mollalar İran'a", "Şehidimiz Burada Tayyip Tatilde" sloganları atıldı. En çok kadınların sesi duyuldu.

Gül'e gazeteli saldırı
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Danıştay'daki törende "Hükümet Dışarı" sloganlarıyla yuhalandı. 60 yaşlarında bir kadın elindeki gazeteyle Gül'e vurmaya çalıştı. Protestocu kadın "Bir an karşımda görünce sinirlendim" dedi. Gül'ün Danıştay binasından ayrılışı sırasında da başka bir kadın "Daha önce çok zayıftınız ama şimdi maşallah iyi görünüyorsunuz. Ben 55 yaşındayım, 58 kiloyum. Biz neden şişmanlayamıyoruz?" dedi. Gül, tepkilerden tedirgin olunca camideki törene katılmadı.

Şener'e tükürük
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de bir vatandaşın koruma duvarını aşarak ceketinden sarsmasına rağmen camiden ayrılmadı. Şener'e tükürülmesi dikkat çekti. İçişleri Bakanı Aksu ise "Taliban Dışarı" diye bağıran protestocuların üstüne yürümeleri üzerine caminin "Tuvaletler ve Abdesthane" bölümüne kaçırıldı. Bu sırada Aksu'nun üzerine pet şişelerden atılan sular geldi.

Çiçek arka kapıdan
Bakan Çiçek de pet şişe atılması üzerine korumalar tarafından caminin arka tarafına kaçırıldı. Bazı protestocuların polis kordonunu aşarak peşinden koşması Çiçek'in paniklemesine neden oldu.

Pepe kaskla korundu
Orman Bakanı Osman Pepe ise omzuna bir yumruk darbesi aldı. Çevik Kuvvet polislerinin kask takarak koruduğu Bakan Pepe bozuk para ve pet şişe yağmuruna tutuldu.

Haberin Devamı