Gazete Vatan Logo

SGK SSK hizmet dökümü sorgulaması ile işe giriş tarihi nasıl öğrenilir?

SGK SSK hizmet dökümü belgelerinizi alarak SGK işe giriş bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Bu belgeyi almak oldukça kısa bir sürede yapılır. Ayrıntıları haberimizde.

SGK SSK hizmet dökümü sorgulaması ile işe giriş tarihi nasıl öğrenilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamınca verilen hizmetlerin sayısı ve sınırı yoktur. Çok çeşitli alanlarda ve çok geniş kapsamlı hizmet veren bu kurumu milyonlarca insan kullanmaktadır. Her birey çalıştıkları zaman içerisinde bir de yaşlanınca hayatlarını kolaylaştırmak için uğraşırlar. Belli bir yaşa geldiklerinde geçimlerini sağlamak amacı ile vatandaşlar her ay Sosyal Güvenlik Kurumlarından birine prim ücreti yatırırlar. Yatırılan bu prim ücretlerin karşılığı olarak da çeşitli avantajlardan yararlanırlar.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık alanında maddi açıdan kolaylık bulurlar. Eczanelerde, hastanelerde masrafların belli bir kısmını yatırmaları bu imkân doğrultusunda vatandaşlara kolaylıklar sağlanır. Sigortalı olarak çalışan vatandaşların bu prim ücretlerinin yatırıldığı konu hakkında bir tablo tutulur. Ne kadar para yatırmaları gerektiğini, yatırılan prim sayısını ve benzeri bilgileri barındırır. Bu bilgilerin yer aldığı belgeye SGK hizmet dökümü belgesi adı verilir. Hayatımızın pek çok alanında bizler bu hizmet dökümünü belgesini kullanırız. SSK sorgulama işlemlerini barındıran bu belge sayesinde bizler çeşitli alanlarda verilen hizmetlerden kolaylıkla yararlanabiliriz. İhtiyacımız olan bu hizmet dökümü belgesini almak için de Sosyal Güvenlik Kurumuna başvururuz. Ancak bu kurum bizlere uzak olabilir, ulaşımı güç olabilir. Ya da bizler yoğun işlerimizin arasında buna zaman ayıramayabiliriz. Kuruma gitsek bile işlemimizi yapabilmek hizmet dökümü belgesini alabilmek için en az bir saat harcamamız gerekir. Sıkıcı ve bir o kadar da stresli bu işlemi daha farklı ve daha kısa yollardan yapmak isteriz.

Haberin Devamı

Sanal ortamın kullanımını günümüzde oldukça arttığının farkındayız. Bu artış sayesinde vatandaşların pek çok eylemi gerçekleştirmeleri de bu oranda kolaylaşmıştır. Bizlerin teknolojik gelişmeleri böylesine yakından takip etmemizi sağlayan cep telefonlarımız, tabletlerimiz, bilgisayarlarımız her evde artık mevcuttur. Durum böyle olunca internete erişim de oldukça kolaydır. İnternetten gerçekleştirilen uygulamaların türü ve çeşidi de bu şekilde artış gösterir. Daha fazla kurum işlemlerini bu platform üzerinden yapıkça vatandaşlar daha fazla internet sistemini kullanmaya başlamıştır. Sıra bekleme sıkıntısı çekmeden, saatlerce vakit öldürmeden sadece birkaç dakika içerisinde işlemlerimizi halletmek artık bu sayede mümkündür. Üstelik online işlemleri gerçekleştirirken mesai saati dışında öğle tatilinde gibi durumlar hiç etki etmez. Sizlerin uygun olduğu bir zamanda internete erişim sağlayarak işinizi görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü adı verilen bu kurumda internet teknolojisinin farkındadır. Vatandaşların bölesine aktif bir şekilde kullanıldığı sanal ortamda bizler de kolaylık bu hizmet dökümü belgesi alma işlemini gerçekleştirebiliriz. Devletimiz tarafından tek bir çatı altında toplanan bu uygulamalara dilediğimiz zaman giriş yaparak ihtiyacımız olan sorgulamamızı yapabilir, gerekli olan belgeleri yazıcı ile çıkartarak sahibi olabiliriz. Sizlerin bu noktada yapması gereken sadece bazı aşamaları atlatmaktır. Bunlardan ilki de e-Devlet sistemine giriş yapmaktır. Mobil imza, elektronik imza ve e-Devlet şifresi ile bu üç şekilde sisteme girişi yapılabilir. Artık ne kadar prim yatırdığınız, işe başladığınız tarihi, ne kadar daha prim yatıracağınızı bu sistem sayesinde kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Sizler hangi giriş sistemini seçerseniz seçin karşınıza hep aynı sayfa çıkacaktır. Vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen yöntem ise e-Devlet şifresi ile sisteme giriştir.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümünden yararlanmak isteyen vatandaşların öncelikle birer e-Devlet şifresi almaları gerekir. En yakınlarında bulunan bir merkez postaneye nüfus cüzdanları ile gitmeleri bunun için yeterli olacaktır. PTT şubesinde bulunan ilgili görevliye e-Devlet şifresi almak istediklerini söyleyip görevlinin istediklerini ona temin ettiğiniz sürece çok kısa bir zamanda sizler şifrenizi alabilirsiniz. Nüfus cüzdanınızı ve işlem ücreti olan 2 TL’yi görevliye takdim ettikten hemen sonra sizlere kapalı bir zarf içerisinde e-Devlet şifresi temin edilir. Bu zarfı yönergeler doğrultusunda açmakta büyük fayda vardır. Yoksa aksi takdirde içinde yer alan şifreniz hasar görebilir. Sahip olduğunuz bu e-Devlet şifresi ile e-Devlet resmi sayfasına giriş yapmanız gerekir T.C. kimlik numaranızı ve bu şifreniz ile sisteme giriş yaparsınız. Sonrasında ise e-Devlet resmi sayfasında bulunan sol köşedeki E-Hizmetler bölümüne tıklayınız. Burada ise yapmanız gereken şey Sosyal Güvenlik Kurumu başlığını bulmaktır. Bu başlığı bulup tıkladıktan sonra ise sizlerin karşısına hizmet dökümü alabilmeniz için bazı bilgiler sorulur. Devletin bir uygulaması olduğu için sizler bu alana kimlik bilgilerinizi ve diğer bilgilerinizi kolaylıkla girebilirsiniz. Ardından tek bir tuşla hizmet dökümüne ulaşabilir, SSK sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı