Gazete Vatan Logo

SGK SSK hizmet dökümü sorgulama nasıl yapılır?

T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi kullanarak SGK SSK hizmet dökümü sorgulamanızı internet üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemlerin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK SSK hizmet dökümü sorgulama nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri adı altında verilen çok sayıda işlem vardır. Hayatımızın belli bir çoğunluğunda kullanmış olduğumuz bu Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri bir sosyal sigorta kurumuna bağlı olduğumuz andan beri peşimizi bırakmaz. Her eğitim öğretim hayatını bitiren vatandaşlar iyi bir iş sonucunda aynı zamanda da iyi bir sağlık sigortasını düşünürler. Sahip olmuş oldukları bu sağlık sigortaları sayesinde çeşitli avantajlara da öncülük etmiş olurlar.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sizlerden istenilen bazı hususları yerine getirdiğiniz takdirde bu avantajlardan gönül rahatlığı ile yararlanabiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmet veren üç sağlık sigortası vardır. Bunlar SSK, BAĞ KUR, Emekli Sandığı’dır. Bu kurumlar çalışma sitili olarak birbirlerinden farklılık gösterirler. Sizlerden istenilen tek şey ise sadece bu kuruluşların kurallarını ve istenilenleri yerine getirmektir. Her kurumun kendine özel bazı hususları vardır. Örneğin sizler yapmış olduğunuz meslek gruplarına göre bir sosyal sigorta kurumuna yazılırsınız. Eğer sizler bağlı olduğunuz bu kurum için belli bir miktarda prim ücreti ödemezseniz sizlere sağlanan bazı ayrıcalıklardan da yararlanamazsınız. Bu nedenle prim borçları eksiksiz ve tam olarak gününde yatırılmalıdır. Aksi takdirde sizlere sunulan hizmetler yararlanamadığınız gibi bazı işlemleri de gerçekleştiremezsiniz.

Haberin Devamı

Her vatandaşın bulunduğu kurumlarda aylık prim çizelgesini, bağlı olduğu sağlık sigortası kurumları hakkında bir belge saklanılmaktadır. Ülkemizde ki her sağlık sigortası kurumu da bu alanda ki kurumları Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında toplanılmıştır. Bir kurumla işimiz olduğu zaman artık Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmamız yeterli olacaktır. Bu kurum altından işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Bizlere tanınana bazı ayrıcalıklar da bu kurum altında yer alır. Yaşamımız boyunca bizlerden bazı belgeler istenebilir. Bunun en başında ise SGK hizmet dökümü belgesi ve SSK sorgulama işlemi gelir. Her hangi bir yerde başvuruda ya da yapmamız gereken yerlerde kullanacak olduğumuz bu hizmet dökümü belgesini SGK ilgili binasına giderek ulaşabiliriz. Ancak bu belgeye sahip olabilmek için gidecek olduğumuz bu Sosyal Güvenlik Kurumu binalarında bazı zamanlarda değil çoğu zamanlarda yoğunluk olur. Herkes çeşitli işlemlerini görmek için başvurmuş olduğu bu kurumlara giderek işlemlerini halledebilirler. Bu kurum her vatandaşın evine yakın olmayabilir. Yani sizler belki de bu kuruma uzakta bir yerde yaşamanızı sürdürüyor. Hele ki kalabalık büyük bir şehirde yaşıyorsanız bu kurumlara ulaşım sizlere oldukça zor gelebilir. Yoğun tempolu hayatımızda oradan oraya koşuştururken bizler iki ayağımızı bir pabuca sokacak durumda iken bir de hizmet dökümü alabilmek için bu kurumlara başvurmak oldukça güç gelebilir. Keşke bu işlem için daha kısa sürede gerçekleşebilse de bizler bu işlemden faydalanabilsek diye bekler dururuz.

Haberin Devamı

Artık gelişen teknoloji ve ilerleyen internet sistemi ile bizler çok daha kısa bir süre içerisinde hizmet dökümü belgemizi alabiliriz. Geliştirilmiş olan tekniklerle kullanılan internet sistemi sayesinde vatandaşlara çok çeşitli alanlarda hizmet verilmektedir. Çağımızın en gelişmiş teknolojisi olan internet sayesinde yapabileceğimiz işlemleri sınırlandırmamız mümkün dahi olamaz. Bu internet teknolojisinin içerisine yer alan bu online işlemler internet bağlantınız olması halinde dakikalar içerisinde geçekleşebilmektedir. Şimdilerde rövanşta olan akılı cep telefonları sayesinde bulunmuş olduğunuz her ortamda internet bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu internet bağlantısı ile bilgisayara olan ihtiyacınızdan soyutlanmış olup kamusal alandaki online işlemlerinizi evden, iş yerinden yada o anda bulunmanız gereken herhangi bir ortamda gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca işleminizin gerçekleşecek olduğu şubeye kadar gitmenize gerek kalmaz. İster evde ister işte aklınıza gelebilecek olan her türlü alanda sizler işlemlerinizi yapabilirsiniz. Sizlerin yapması gereken tek şey bu noktada internete bağlı olmanızdır. İnternete bağlı olduğunuz her ortamda sizler kolay bir şekilde aklınızda ki soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü belgesini alabilmek için sizler artık evde e-Devlet sistemine girerek halledebilirsiniz. E-Devlet adı verilen bu sistemden sizler her an her dakika kolayca bu sisteme girerek istediğiniz belgeye sahip olabilirsiniz. Girişinizi gerçekleştirebilmek için öncelikle en yakın bir postane şubesine başvurmanız gerekir. Buradan almanız gereken şifre ile sisteme girişinizi gerçekleştirdikten sonra sizlere sunulan hizmetlerden SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama başlığına tıklayınız. Ardından karşınıza açılan sayfada ki soruları yanıtlayıp tek bir tuşla bu belgeye ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı