Gazete Vatan Logo

SGK memur ne zaman emekli olurum hesaplaması online yapılıyor mu?

Sosyal Güvenlik Kurumu’na tabi olarak çalışan vatandaşlar için uygulamaya konan hizmetlerden bir tanesi ne zaman emekli olurum hesaplamadır. Bu sayede emekli olacağınız yaşı öğrenebiliyorsunuz. Detayları haberimizde.

SGK memur ne zaman emekli olurum hesaplaması online yapılıyor mu?

Kalabalık şehrin gürültüsü, hareketi, vatandaşların oradan oraya koşturarak halletmesi gereken işlemler ve daha pek çok tempolu vatandaşlarla kaplı şehir. Bizler tüm bu hareketlilikten uzakta bir yaşamın hayali ile işe gider geliriz. Ama aynı zamanda da ne zaman sahil kasabasına gidip kendimizi dinlenmeye vereceğimizi, çayımızı gazetemizi alıp sakin bir ortamda huzurla oturacağımız zamanı iple çekeriz. Çünkü yedi yaşında başlayan maraton hiçbir zaman son bulmayacaktır. Daima para kazanarak, koşuşturarak geçen hayatımız bizlere ne kadar da özlemle geçireceğimiz emeklilik hayatını anımsatır. Bu nedenle çoğu kez bizler ne zaman bu günlerin geleceğini merak ederiz. Merakımız bir yana dursun erken emeklilik fırsatlarından yararlanarak genç yaşta sefa sürmekte isteriz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizler yapmış olduğumuz meslek ile bir kuruluşa bağlı oluruz. Sosyal sigorta alanında gerçekleştirecek olduğumuz işlemler bizlerin çoğu alanda kolaylık sağlar. Sağlık alanından tutun bizleri emekli yapmaya yarayan bu kuruluşların önemi büyüktür. Karşılığında yağmış olduğumuz sorumluluklarla bizler yaşamımızı sürdürürüz. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan SSK, BAĞ KUR ve Emekli Sandığı kurumları vatandaşlara hizmet vermek amacı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bizler de bu hizmetlerden yararlanabiliriz. Emekli olacağımızı yaşı hesaplatmak istediğimizde bu kuruma gitmemiz gerekir. Ancak onca işimizin arasında buna vakit ayırmak oldukça zor olabilir. Bu nedenle bu işlemlerimizi gerçekleştirirken buna vakit bulamayız. Vatandaşlar olarak bizler bu nedenle işlemimizi ve merakımızı nasıl daha kolay bir şekilde gideririz diye düşünmeye başlarız. Tam da bu sırada aklımıza gelen teknolojik gelişmelerle bizler hayatımızın ne kadar kolaylaştığının farkına varırız.

Haberin Devamı

Son dönemlerde gerçekleştirilen teknolojik gelişmelerle bizler en ufak işlemlerimizi bile artık sıra beklemeden oldukça kolay bir şekilde halledebiliriz. Çünkü normalde bizler emekli olacağımızı öğrenebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmemiz gerekirdi. Buradan alacak olduğumuz sır aile işlemimizi yapmak için saatlerce beklememiz gerekecekti. Bu oldukça sıkıcı ve uzun bir işlemdir. Daha kısa bir yolla bizler emeklilik hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabiliriz. Her türlü alanda vatandaşlara hizmeti ile tanınan e-Devlet hizmet portalı vatandaşlara çok çeşitli alanlarda hizmet vermektedir. Sanal ortamda artan gelişmelerle ülkemizde yapılan teknolojik gelişmeler birleşince tam da bizlerin işine yarayacak tarzdadır. E-Devlet adı verilen bu uygulama oldukça üst düzeyde bir hizmettir.

Haberin Devamı

Vatandaşların bulundukları yerden yalnızca internete bağlanarak gerçekleştirecek olduğu bu kolaylık işlemlerini dakikalar içerisinde yapmaları sağlar. E-devlet gerek kullanımı gerek de işlem çeşitliliği ile çok fazla alanda vatandaşların kullanımını sağlar. Her vatandaş kolay bir şekilde bu sisteme giriş yapabilir, aklına takılan soruların cevabını buradan alabilir. En küçük sorgulama işlemleri bile bu sayede çocuk oyuncağına dönüşmüştür. Postaneye giderek nüfus cüzdanınız ile alacak olduğunuz şifre ile sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında ise yapacaklarınız oldukça pratiktir.

Haberin Devamı

E-Devlet resmi sayfasına giriş yaptıktan hemen sonra karşınıza gelen sayfadan sizlere sunulan hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Resmi sitede yer alan e-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu seçip seçeneklerden emeklilik sorgulama başlığını tıklayınız. Ardından ekrana yansıyan sayfadan isminizi, soy isminizi, doğum yerinizi, doğum yılınızı, yaşınızı, bağlı olduğunuz sosyal sigorta kurumunuzu, ödediğiniz prim borçlarınızı, ne zaman sigorta kurumuna giriş yaptığınızı, iş hayatına başladığınız tarihi gibi alanları doldurunuz. Doğru ve düzgün bir şekilde boşlukları doldurduktan hemen sonra sizlerin karşısına tek bir tuşa emeklilik hesaplamanız çıkacaktır. Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması ile kolay bir şekilde sizler emekli olacağınız yaşı ve yılı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Oldukça kısa bir zaman dilimi içinde sizler tek bir tuşla işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Anında istediğiniz sonuçlar ekrana yansıyacaktır. Böylece sizler aklınızda bulunan en ufak soru işaretlerini bile giderebilirsiniz. Üstelik hiç vakit kaybı yaşamadan dakikalar içerisinde işleminizi gerçekleştirerek erken emeklilik hakkında en küçük detayları bile pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz. Hem de bunun için sıra beklemeniz kurum binasına gitmenize hiç mi hiç gerek yok. Oturduğunuz yerden yalnızca internete bağlanarak her türlü alanda sizler bu işlemden yararlanabilirsiniz. İnternetin faydalarını böylece doyasıya çıkarabilirsiniz. Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması sayesinde başka işlerinizi aksatmadan her şey yolunda devam ederek kolayca evde, işte, yolda ya da her türlü internete bağlanabildiğiniz alanda bu mükemmel sistemden pratik bir biçimde yararlanabilirsiniz.