Gazete Vatan Logo

‘Sedar okulu bitirdi yanına geldi’

Cenaze Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi

ANKARA - BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın önceki gün 5. kattan atlayarak intihar eden 25 yaşındaki oğlu Sedar Sakık’ın cenazesi, Yıldız Orta Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP’li Fatih Şahin, CHP’li Adnan Keskin, Sezgin Tanrıkulu, Rıza Türmen, Engin Altay, BDP’li Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Hasip Kaplan, bağımsız vekiller Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile ailesi ve partililer katıldı.

Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi

Törene CHP Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi. Cem-Ümit Boyner, Hüsamettin Cindoruk ve Özden Toker’in gönderdiği çelenkler de dikkat çekti.

Sırrı Sakık, cami avlusunda oğulları Heval ve Cenk Sakık ile taziyeleri kabul etti. Cenaze namazı sırasında imamın, “Merhum için hakkınızı helal eder misiniz?” sorusu Sakık’ın en duygulandığı anlar oldu. Sakık, bu sırada göz yaşlarını tutamadı. Sedar Sakık’ın anneannesi ve diğer akrabaları da ağıt yakarak ağladı.

Sedar Sakık’ın cenazesi, namaz ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda, 5 yıl önce hayatını kaybeden annesi Gülsima Sakık’ın yanında toprağa verildi. Cenazenin mezara konması sırasında fenalaşan Sakık’a çevredekiler yardım etti.

Annesine mesaj

Sedar Sakık’ın dedesinin, yanına defnedildiği annesinin mezarına koyduğu bir karton üzerine mavi kalemle yazılmış mesaj mezarlıktakileri ağlattı. Gülsima Sakık’ın mezarındaki yazıda “Canım kızım. Sedar okulu bitirdi yanına geldi. Onu kucakla. Cenneti ilahi mekanınız olsun. BABAN” mesajı yer aldı. Gülsima Sakık’ın mezar taşında ise eşi ve çocukları tarafından yazdırılmış “Rüzgara yakışan ruhun, ısıtıyor mu gökleri/Yokluğun böyle üşütüyorken bizi/”Sırrı-Heval-Cenk-Sedar” ifadeleri yer alırken, Sedar bu mezar taşının yanına defnedildi.

KÜRTÇE İLAN

Sedar Sakık için “Sakık Ailesi” tarafından gazetelere hem Türkçe hem de Kürtçe ölüm ilanı verildi. “Acımız çok büyük” başlıklı ilanda şöyle denildi: “Oğlumuz Sedar Sakık’ı yaşamının baharında kaybettik. Acımız çok büyük, yüreğimiz yaralı. Seni büyük bir özlemle ve hasretle anacağız. Ruhun şad, mekanın cennet olsun.”

Şehit cenazeleriyle çakışmaması için cami değişti

BDP’li Sırrı Sakık’ın oğlu Sedar Sakık’ın önceki gün hayatını kaybetmesinin ardından cenaze töreninin Kocatepe Camii’nde yapılmasının kararlaştırıldı ve ilk duyurular böyle yapıldı. Ancak daha sonra Kocatepe Camii’nde Afyon’da şehit olan iki askerin cenaze töreninin de yapılacak olması nedeniyle Sedar Sakık için cenaze töreninin Çankaya Yıldız Orta Cami’de düzenlenmesine karar verildi. Değişiklik kararında önceki gün Sedar Sakık’ın ölümünün ardından twitter üzerindeki “insanlık da ölmüş” tepkilerine yol uçan utandıran tweetlerin de etkili olduğu konuşuluyor. Caminin değiştirilmesiyle, çakışan cenaze törenlerinde hem şehit ailelerine hem de Sakık ailesine tatsız anlar yaşatacak ihtimallerin ortadan kaldırıldığı yorumu yapılıyor.

Haberin Devamı