Gazete Vatan Logo

Seçim müdürlerinin rotasyonu başlıyor

YSK Memur Sınav, Atama, Yer Değiştirme ve Nakil Yönetmeliği ile Personel Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Seçim müdürlerinin rotasyonu başlıyor

Yönetmeliğe göre seçim müdürleri ve müdür yardımcıları rotasyona tabi unvanlar olarak belirlendi. Yönetmelikte bölgeler 5’e ayrıldı. Zorunlu hizmet süreleri, beşinci ve dördüncü bölgelerde üç yıl, üçüncü bölgede dört yıl, ikinci bölgede beş yıl, birinci bölgede altı yıl olacak. Seçim müdürlerinin rotasyonu için atama dönemi beklenilmeksizin bir ay içinde yer değiştirmeler yapılacak. Yönetmeliğin Geçici 1. Maddesi’ndeki düzenleme uyarınca seçim müdürlerinin, seçim müdürü olarak görev yaptığı hizmet sürelerinin tamamı, en alt bölgeden başlamak üzere bölge hizmetlerinde geçmiş sayılacak. Bir ay içinde ise nüfusa kayıtlı oldukları ilçelerde görev ayapanlar ile aynı yerde 6 yıldan fazla süreyle görev yapmış olanlar rotasyona tabi tutulacak.

Özel şartlar getirildi

Görevde yükselmek isteyen personel yazılı ve sözlü sınava alınacak. Yazılı sınav, duyuruda belirtilen konu başlıklarını kapsayacak biçimde Kurul tarafından yapılabileceği gibi ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı, TODAİ veya yükseköğretim kurumlarından birine de yaptırılabilecek. Sınav yüz puan üzerinden değerlendirilecek ve en az 60 puan alanlar başarılı sayılacak. Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katı aday sözlü sınava çağırılacak. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav, önceden hazırlanmış sorular arasından aday tarafından çekilecek soru ile yapılacak.

Haberin Devamı