Gazete Vatan Logo

Sandık Motor Nedir, Ne İşe Yarar? Sandık Motor Neden Takılır?

Araç herhangi bir sebepten dolayı arıza yaptığı zaman motor kullanılamaz hale geldiğinde, bunun yerine kullanılan motor sistemi sandık motor olarak bilinmektedir. Böylece sandık motor aracın tekrar yola koyulmasına olanak tanır. Çok değerli bir motor türü olması ile beraber yüksek fiyatlar üzerinden satıldığını ifade etmek mümkün.

Sandık Motor Nedir, Ne İşe Yarar? Sandık Motor Neden Takılır?

Bu motor sisteminin kullanılmasının temel nedeni ise, aracı kaldıramayacak derecede hasar almış motorlar söz konusu olduğunda yerini almasıdır. Ancak diğer yandan kullanıldığı zaman uzun vadede maliyet noktasında önemli kar sağladığını söylemek mümkün.

Sandık Motor Nedir?

Sandık motor genel çerçevede bir araç arıza yaptığı zaman motoru kullanılamaz olduğunda, ana motor yerine değerlendirilen yedek motordur. Aracın yeniden yola koyulması için devreye girer ve aynı şekilde uzun vadede yolculuk yapma şansı tanır.

Özellikle yola çıkamayacak kadar arıza almış araçlar için bu motor devreye girmek suretiyle aracın kalkmasına imkan vermektedir. Aslında bakılırsa aracın orijinal motor bileşenleri ile tamir edilmesi şeklinde anlatmak mümkün. Çünkü sandık motor aracın orijinal motorunda olduğu gibi aynı gücü ve etkiyi sağlayarak hareket olanağı tanımaktadır.

Sandık Motor Ne İşe Yarar?

Sandık motoru birçok farklı araçta yola devam edebilmek için yedek motor olarak kullanılmaktadır. Bu durum özellikle yaşanabilecek olası kazalar ya da değişik arızalar karşısında motorun çalışmadığında devreye girer. Böyle durumlarda araç kalkamayacak noktaya geldiğinde, sandık motor harekete geçirilir ve araç yeniden yola çıkar.

Haberin Devamı

Aracın önceki motoru ile aynı işlevleri görmüş olduğundan dolayı, sandık motor aracı güvenli bir şekilde yola yeniden sokmaktadır. Aynı zamanda ağır kazalar ile beraber hurda araçlar için sandık motor çok daha uygun maliyetli olduğu için günümüzde yaygın değerlendirilmektedir. Tabii anlık yollarda yaşanabilecek kazalar kapsamında da yine sandık motoru yerleştirilir ve kullanılabilir.

Sandık Motor Neden Takılır?

Farklı sebeplerden dolayı günümüzde araçlara sandık motor takma durumu gerçekleşmektedir. Bu durum özellikle aracın kalkamayacak kadar arıza almış hali üzerinden değerlendirildiğini söylemek mümkün. Motoru tamir edilemez ya da kullanılamaz noktaya ulaştığında, bunun yerine sandık motor tercih edilmektedir.

Aynı zamanda ağır hasarlı veya hurdaya çıkmış olan araçlar için daha uygun maliyetli olduğundan sandık motor tercih edilmektedir. Aynı şekilde aracın önceki motorunda olduğu tüm işlevi ve gücü ile görevleri sağlar. Bu sebepten dolayı değişik marka ve modeller üzerinden sandık motor farklı araçlarda kullanılmaktadır. Aynı zamanda bir yedek motor olarak da sandık motor ön plana çıkar.

Haberin Devamı