Gazete Vatan Logo

Saldırı emrini Savaş vermiş!

İstiklal Caddesi’nde kendini patlatarak 4 kişinin canını alan Mehmet Öztürk’e saldırı emrinin canlı bomba olarak aranan IŞİD militanı olan Savaş Yıldız tarafından verildiği öne sürüldü.

Saldırı emrini Savaş vermiş!

Taksim İstiklal Caddesi üzerinde geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen ve dört kişinin ölümüne neden olan canlı bombalı saldırıyla ilgili detaylar ortaya çıkıyor. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Mehmet Öztürk’ün saldırıdan bir hafta önce yine cumartesi günü Adıyaman’dan İstanbul’a geldiği belirlendi.

Bir hafta önce keşif

İstanbul’da Taksim ve Sultanahmet bölgelerinde keşif yapan Öztürk’ün görüntülerine MOBESE kameralarından ulaşıldı. Olay günü Öztürk’ün Taksim’e geldikten sonra daha geç bir saatte saldırıyı yapmayı planladığı ama şifreli bir mesaj alınca kendisini erken patlattığı öne sürüldü. Saldırının emrinin ise aranan IŞİD militanı Savaş Yıldız’dan geldiği iddialar arasında.

Başsavcılık bilgi istedi

Saldırı sonrasında soruşturma sürerken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT’e yazı yazarak bilgi istedi. Saldırıyla ilgili dış güçlerin ilgisinin olup olmadığını sordu ve kendilerine bilgi verilmesini talep etti.

‘Kardeşleri IŞİD kuryesi’

Mehmet Öztürk’ün kendisi gibi IŞİD’e yakın olduğu belirtilen kardeşleri sorguya alındı. Öztürk’ün ilk etapta sorgulanan annesi Fatma, babası Nahsen, küçük kardeşi 18 yaşından küçük Y.Ö. ve 5 akrabası polis tarafından serbest bırakıldı. Ancak, polis ekipleri dün serbest bıraktığı ailenin en küçük ferdi olan Y.Ö.’yü ise yeniden gözaltına aldı. Sorgulaması süren kardeşler 22 yaşındaki Gökhan Öztürk ve Y.Ö.’nün IŞİD sempatizanı olduğu ve örgütün bazı hücre yapılarıyla temasları bulunduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Hücre evler boşalmış

Polis ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara Garı’nda meydana gelen saldırı sonrası kamuoyuna ’Gaziantep Grubu’ olarak yansıyan IŞİD’in kentteki sorumluları olan ve ’canlı bomba’ olarak intihar saldırısı yapabileceği belirtilen Yunus Durmaz ile Hacı Ali Durmaz deşifre oldu. Bu gelişmenin ardından kentteki IŞİD hücreleri ile Suriye’deki merkez arasında Gökhan ve Y.Ö. kardeşlerin kuryelik yaptığı öne sürüldü. Gözaltındaki kardeşlerin birçok kez Suriye’ye yasa dışı yollarla gidip gelmesinin de bunun göstergesi olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

‘Ailece IŞİD’e destekler’

İstihbarat birimlerinin, yürüttüğü çalışmalarda, Öztürk’ün ailesi ve yakın çevresini de ’IŞİD’e müzahir, yani destekçi aile’ olarak tanımladığı öne sürüldü.

Yakalanıp serbest bırakıldı iddiası

Mehmet Öztürk’ün geçen yıl Eylül ayında kardeşi Y.Ö. ve yanındaki bazı kişiler ile Suriye’den Türkiye’ye kaçak olarak geçiş yaptıktan sonra Kilis’in Elbeyli ilçesinde polis tarafından yakalandığı, yapılan kimlik tespitinde ’aranan kişiler’ listesinde bulunmadığı için serbest bırakıldığı ileri sürüldü.

Babası ve annesi, ‘Mehmet deli’ dedi
İSTANBUL Taksim’i kana bulayan canlı bomba Mehmet Öztürk’ün gözaltına alınan babası Nahser ve annesi Fatma Öztürk serbest bırakıldı. Öztürk çiftinin sorguda oğulları için “Mehmet küçük yaşta trafik kazası geçirdi. Kazadan sonra akli dengesi bozuldu” dediği öğrenildi.