Gazete Vatan Logo

Ramazan Bayramı ayın kaçında başlıyor? 2020 Bayram tatili kaç gün olacak, 9 gün mü?

11 ayın sultanı Ramazan ayında sona yaklaştıkça, vatandaşların bayram araştırması da arttı. Corona virüsü nedeniyle bu yıl sosyal mesafe kuralı gereği bayramlar evde geçecek. Bayram tatili 2020 kaç gün? Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor, kaç gündür? Diyanet takvimine göre bu sen bayram tatili günü

Ramazan Bayramı ayın kaçında başlıyor? 2020 Bayram tatili kaç gün olacak, 9 gün mü?

Ramazan ayının bitmesine 2 haftadan az bir süre kaldı. Bayram tatilini merak eden vatandaşlar arama motorları üzerinden araştırmalarını sıklaştırdı. Bu yıl Ramazan Bayramı corona virüsü nedeniyle buruk geçecek olsa da heyecanla bekleniyor. Bayram tatili 2020 kaç gün? Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor, kaç gündür? Diyanet takvimine göre bu sen bayram tatili günü

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bayram Ramazan Bayramı Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün ise, Ramazan ayının son günü olan arifedir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır.

2020 Ramazan Bayramı 24 Mayıs 2020 Pazar günü başlıyor. Toplamda 3 gün sürecek olan bayram 25 Mayıs 2020 Pazartesi ve 26 Mayıs 2020 Salı günleri de devam edecek.

Haberin Devamı

BAYRAM TATİLİ 2020 KAÇ GÜN?

23 Mayıs 2020 Cumartesi günü ise Ramazan Bayramı arifesi olacak. Cumartesi gününün de eklenmesiyle birlikte 2020 Ramazan Bayramı tatili toplamda 4 gün olacak.

23 MAYIS CUMARTESİ: Bayram arifesi

24 MAYIS PAZAR: Bayramın 1. günü

25 MAYIS PAZARTESİ: Bayramın 2. günü

26 MAYIS SALI: Bayramın 3. gün

Kurban Bayramı ne zaman?

2020 yılında Kurban Bayramı ise 31 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak ve 3 Ağustos 2020 Pazartesi günü sona erecek.

BAYRAM GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Bayram günleri, oruç tutmanın yasak olduğu günlerin başında gelir. Ramazan bayramının birinci gününde ve kurban bayramının dört gününde oruç tutmak tahrîmen mekruhtur (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 395-396; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 336). Bugünlerde oruç tutmanın hoş karşılanmayıp yasaklanması, bayram günlerinin yeme, içme ve sevinç günleri olmasından dolayıdır. Ramazan bayramı, bir ay boyunca Allah için tutulan orucun arkasından verilen bir “genel iftar ziyafeti” hükmündedir ve bu anlamından ötürü ona “fıtır bayramı (iftar bayramı)” denilmiştir. Bayram günleri, oruç tutmanın yasak olduğu günlerin başında gelir. Ramazan bayramının birinci gününde ve kurban bayramının dört gününde oruç tutmak tahrîmen mekruhtur (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 395-396; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 336). Bugünlerde oruç tutmanın hoş karşılanmayıp yasaklanması, bayram günlerinin yeme, içme ve sevinç günleri olmasından dolayıdır. Ramazan bayramı, bir ay boyunca Allah için tutulan orucun arkasından verilen bir “genel iftar ziyafeti” hükmündedir ve bu anlamından ötürü ona “fıtır bayramı (iftar bayramı)” denilmiştir.

Haberin Devamı