Gazete Vatan Logo

Ramazan başlangıcı ne zaman? (2018 Ramazan Bayramı)

Ramazan başlangıcı ne zaman? 2018 yılında Ramazan Bayramı hangi tarihte ve kaç gün sürecek? Sorularının yanıtlarını haberimizde derledik. 11 ayın sultanı olan Ramazan için Müslüman alemi heyecanlı bekleyişe başladı.

Ramazan başlangıcı ne zaman? (2018 Ramazan Bayramı)

2018 yılında Ramazan ayı hangi tarihte başlayacak? Sorusunun yanıtı milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Ramazan Bayramı tatili için de planlar yapılmaya başlandı. İşte detaylar...

RAMAZAN BAŞLANGICI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre Ramazan ayı 15 Mayıs akşamı kılınacak teravih namazı ile başlayacak. Oruç ibadetini gerçekleştirmek isteyen Müslümanlar, 15 Mayıs'ı 16 Mayıs'ı bağlayan gece ilk sahurlarını yapacak ve 16 Mayıs'ta akşam ezanı ile birlikte oruçlarını açacak.

2018 RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

15 Haziran 2018 Cuma günü Ramazan Bayramı 1. günü.

16 Haziran 2018 Cumartesi günü Ramazan Bayramı 2. günü.

17 Haziran 2018 Pazar günü Ramazan Bayramı 3. günü.

RAMAZAN AYI HAKKINDA

Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.

Haberin Devamı