Gazete Vatan Logo

Özel okul teşvik başvuruları için bugün son gün! Sonuçların açıklanacağı tarih...

Özel okul teşvik başvurusu yapacaklar için bugün son gün. 2017 yılı özel okul teşvik başvuruları 10 Ağustos'ta başladı ve bugün tamamlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okul teşvik sonuçlarının ne zaman açıklanacağını da duyurdu.

Özel okul teşvik başvuruları için bugün son gün! Sonuçların açıklanacağı tarih...

10 Ağustos tarihinde başlayan özel okul teşvik başvuruları bugün bitecek. Özel okul teşvik başvuruları MEBSİS üzerinden alınıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurusuna göre özel okul teşvik başvuru sonuçları yarın açıklanacak ve tercih yapmaya hak kazananlar işlemlerini gerçekleştirebilecek.

ÖZEL OKUL TEŞVİK KİMLERE VERİLECEK?

Eğitim ve öğretim desteği, yörenin kalkınmada öncelik derecesi ve gelişmişlik durumu, öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, eğitim bölgesinin öğrenci sayısı, desteklenen öğrenci ve öğrencinin gideceği okulun başarı seviyeleri ile öncelikli öğrenciler gibi ölçütlerin ayrı ayrı veya birlikte dikkate alınmasıyla verilecek. Söz konusu eğitim öğretim hizmetini sunan veya yararlananlar, gerçek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan ödemeye sebebiyet vermeleri halinde bu tutarların, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren ilgili kanun maddesine göre hesaplanacak gecikme zammıyla bir ay içinde ödenmesi istenecek. Süresinde ödenmemesi halinde ise bu tutarlar, Maliye Bakanlığına bağlı vergi daireleri tarafından tahsil edilecek. Bu fiillerin tekrarı halinde, ayrıca kurum açma izinleri iptal edilecek.

Haberin Devamı

ÖZEL OKUL TEŞVİK DESTEĞİ NE KADAR OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 74 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak.