Gazete Vatan Logo

Osman Kavala hakkında karar verildi!

Gezi Pakı olaylarına ilişkin aralarında iş insanı Osman Kavala’nın da arasında bulunduğu 17 sanıklı davada mahkeme kararını açıkladı. Tutuklu sanık Osman Kavala’nın, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz 7 sanığı da 18 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme sanıkların tutuklanmasına karar verdi.

Osman Kavala hakkında karar verildi!

Gezi Pakı olaylarına ilişkin aralarında iş insanı Osman Kavala, Can Dündar ile CIA eski danışmanı Henry Barkey'in de bulunduğu 17 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Osman Kavala ise duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Duruşma sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarının alınmasıyla devam etti. Sanık avukatları yaptıkları savunmada müvekkillerinin beraatini talep etti. Alınan savunmaların ardından kararını açıklayacağını söyleyen mahkeme başkanı, sanıklardan son sözlerini sordu.

“HUKUKİ DEĞİL”

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; Tutuklu sanık Osman Kavala son sözünde, delil olmayan delillerle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiğini belirterek, “Hakkımda ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmesi hukuki değildir. Bu aynen ikinci iddianamedeki suçlar gibi yargı kullanılarak yapılan bir suikast eylemidir” dedi. Diğer tutuksuz sanıklar da haklarından beraat kararı verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

KARARLA BİRLİKTE TUTUKLANDILAR

Alınan son sözlerin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Osman Kavala’nın, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Kavala’nın cezasına herhangi bir takdiri indirim uygulanmadı. Tutuksuz 7 sanığın ise, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuna yardım etmek” suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararla birlikte tutuksuz sanıkların mahkeme salonunda tutuklanmasına karar verildi.

ÜYE HAKİM KARŞI OY KULLANDI

Oy çokluğu ile alınan karara üye hakim karşı oy kullandı. Üye hakim sanıkların üzerlerine atılı suçlardan cezalandırılmalarına yeterli delil bulunmadığından beraatlerine karar verilmesini gerektiğini belirtti. Üye hakim ayrıca, tutuklu sanık Osman Kavala’nın tahliyesine, tutuksuz sanıkların ise tutuklanmaması yönünde oy kullandı.

KARAR SONRASI SALON KARIŞTI

Okunan karar sonrası duruşma salonu bir anda karıştı. Karar tepki gösteren izleyiciler slogan atarak mahkeme başkanının kararın tamamını okumasını engelledi. Polis memurlarının salona girerek hakkında tutuklama kararı çıkan sanıkların yakalanması talimatını veren mahkeme heyeti sonrasında ise salonu terk etti.

Haberin Devamı