Gazete Vatan Logo

Ölüm otobüste de boğdu

Bu kez tekne yerine otobüse bindiler. Ama kader yine aynı kader, otobüs karşı yönden gelen otomobille çarpışıp dere yatağına uçtu. Çamurlar içinde kalan 6 kişi hayatını kaybetti.

Ölüm otobüste de boğdu

Çanakkale’deki kaza dün saat 04.00 sıralarında Bayramiç-Ezine karayolunda meydana geldi. Ezine’den Bayramiç’e seyir halindeki 17 ZE 245 plakalı otomobil ile Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeye çalışan Suriye, Afganistan ve Myanmarlı mültecileri taşıyan 34 EY 3480 plakalı otobüs, Harharik Köprüsü üzerinde çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle göçmenleri taşıyan otobüs dere yatağına uçtu. Hurdaya dönen otomobilde bulunan iki kişi ve otobüste bulunan göçmenlerden de dördü yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren göçmenlerden ikisinin çocuk, ikisinin de kadın olduğu tespit edildi. Yaralılar ise ambulanslarla Çanakkale, Bayramiç ve Ezine devlet hastanelerine sevk edildi.

Otobüs şoförü kaçtı

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, göçmenleri taşıyan otobüsün şoförü kaza yerinden yaya olarak kaçtı. Jandarma, hava aydınlanıncaya kadar el fenerleri ile kaza yerinin yakınındaki tarlalarda kaçan sürücüyü aradı, ancak bulamadı. Jandarma ekipleri, dere yatağında bulunan ve kaza anında çamur deryasına dönen otobüsün içinde inceleme yaptı. Kazada yaralanan 30 kişiden 11’i Ezine’de, 16’sı Bayramiç, 3’ü de Çanakkale’de hastanelerde tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Can yelekleri bagajda...

Otobüsün bagajlarında, göçmenlerin Yunan Adaları’na geçmek için kullanacakları bot ve can yelekleri bulundu.