Gazete Vatan Logo

Nikah salonları ne zaman açılacak? Düğün yasağı ne zaman kalkıyor? İşte düğünler ve nikah salonları için normalleşme takvimi

Corona virüsün yayılmaması için nikah salonlarında merasimlere katılım sınırlaması getirilmişti. Nikaha sadece gelin ve damat ile birlikte birlikte iki şahit katılabiliyor. Önümüzdeki günler için düğün hazırlığı yapan çiftler de düğün salonları ile nikah salonlarının normalleşme planı çerçevesinde ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki, Nikah Salonları ne zaman açılacak? Düğün yasağı ne zaman kalkıyor? İşte normalleşme takviminin detayları...

Nikah salonları ne zaman açılacak? Düğün yasağı ne zaman kalkıyor? İşte düğünler ve nikah salonları için normalleşme takvimi

Corona virüsün yayılımını azaltmank için nikah salonlarındaki merasimlere katılım sınırlaması getirilmişti. Bu süreçte corona virüs salgını nikahları, düğünleri erteletmişti. Nikahını ertelemek istemeyenler de belirlenen kurallar çerçevesinde nikahlarını yapmışlardı. Normalleşme takviminin gündemde olduğu bu günlerde evlenecek çiftler Nikah Salonları ne zaman açılacak? Düğün yasağı ne zaman kalkıyor? sorularını araştırıyor. İşte düğünler ve nikah salonları için normalleşme takvimi...

Corona virüs süreci bir ömür mutluluk için evet demek için bekleyen çiftleri etkiledi. Nikahını ve düğününü yapmak isteyenler bu süreçte ya düğünlerini erteledi ya da sevdikleri olmadan nikahlarını yaptılar.

DÜĞÜNLERİNİN HAYALİNİ KURUYORLAR

Corona virüs sürecinden en çok etkilenenler de düğünlerinin hayalini kuran çifler oldu. Bu süreçte corona virüs yapılan bütün adet ve gelenekleri alt üst etti. Artık nikaha sadece çiftlerle birlikte iki şahit katılabiliyor. Sevdiğine evet demek için bekleyen yüzlerce kişi var. Bu sürecin ne zamana kadar devam edeceğini merak eden çiftler de internette normalleşme takvimini araştırıyor.

Haberin Devamı

NİKAH SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK? DÜĞÜN YASAĞI NE ZAMAN KALKIYOR?

Corona virüs salgını, hayatın her alanına yeni kurallar getirdi. Düğünler de artık ‘yeni normal’in kurallarına ayak uyduracak. Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası da yasağın kalkmasının ardından uyulması gereken kuralları üyeleriyle paylaştı.

Corona Virüsü tedbirleri kapsamında salonlarda düğün yasağının kalkmasını talep eden Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası Genel Başkanı Barış Ay, "Yarın düğün yasağı kalkacak gibi hazırlıklarımızı yaptık. Halkımızın sağlığını tehlikeye atmama adına tedbirlerimizi aldık. Maske, sosyal mesafe kuralı var. Çalışanların ve salonların hijyenine dikkat edeceğiz. Düğünde halayın dahi 1,5 metrelik çubuklarla çekilmesini isteyeceğiz. Corona Virüsü tedbir kurallarını tüm salonlara gönderdik" dedi.

Corona Virüsü salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında salonlarda evlilik, nişan, nikah gibi faaliyetlere verilen aranın ne zaman sona ereceği, düğün hazırlığı yapanların merak konusu oldu. Mart ayının son iki haftası, nisan ve mayıs aylarında düğününü yapamayanlar, salonlardaki rezervasyonu haziran, temmuz ve ağustosa erteledi. Bu süreçte salon işletmecileri de uygulanan yasağın biteceği günü beklemeye başladı. Pandemi sürecindeki kademeli normalleşme döneminde düğünlere uygulanan yasağın kalkmasına yönelik hazırlıklara başlayan salon işletmecileri, Corona Virüse karşı tedbirler geliştirdi. Yasağın kalkmasının ardından yaz aylarında düğün açısından yoğun bir dönem geçmesini bekleyen işletmeciler, salonlarında hijyen kurallarına yönelik uygulanacak tedbir planlaması yaptı.

Haberin Devamı

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI MI?

Ancak Normalleşme Planı çerçevesinde düğünler ve nikah salonları ile ilgili son karar henüz açıklanmadı. Normalleşme Takvimi'nin resmi açıklamasının yapılması bekleniyor.