Gazete Vatan Logo

MHP'de Kurultay 2018'de

MHP’de muhalifler, bir günde iki şok birden yaşadı. Yüksek Seçim Kurulu, 10 Temmuz’da kongre yapılamayacağını belirten Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun kararını haklı buldu. Yargıtay ise 19 Haziran’da MHP tüzüğünde yapılan değişikliklere yönelik incelemenin, yerel mahkeme kararının kesinleşmesi sonrasına kaldığını duyurdu. MHP’de kurultay 2018 Mart’ına kaldı.

MHP'de Kurultay 2018'de

MHP'de genel başkan Devlet Bahçeli'ye karşı biraraya gelen muhaliflerden Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, bir günde çifte şok yaşadı. Önce Yargıtay, “Tüzük değişimlerinin parti metnine eklenmesi için yerel mahkeme kararını bekleyin” dedi, ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK), tüzükle ilgili süreç sonlanmadığı için 10 Temmuz'da olağanüstü kongre yapılamayacağını belirten Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nu haklı buldu. Yani genel merkezin de muhaliflerin de yapılmasını istediği 10 Temmuz kongresi gerçekleşmeyecek. Bu durumda Bahçeli muhalifleri, 2018 Mart ayındaki MHP olağan kongresini beklemek durumunda kalacak.

ÇANKAYA'NIN KARARI DOĞRU

Hem genel merkez hem de muhalifler 10 Temmuz'daki kurultayı toplamak için Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na başvurmuştu. Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin tüzük değişiklikleriyle ilgili kararı kesinleşmeden seçimli kurultay yapılamayacağını belirtmişti. Kararın ardından muhalifler Çankaya'nın kararına itiraz etti. Dün akşam saatlerinde toplanan YSK, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği karara yapılan itirazları reddeti. MHP de dün öğle saatlerinde YSK'ya başvurarak kurultay kararını geri çektiğini belirtti.

Haberin Devamı

KURULTAY 2018'E KALDI

YSK'nın kararının ardından gözler Ankara 3'üncü Asliye Mahkemesi'ne çevrildi. Hem genel merkez hem de muhalifler kurultay için 3. Asliye Mahkemesi'nin vereceği kesin kararı bekleyecek. MHP hukukçuları bu kararın en az 1 yıl içerisinde çıkabileceğini belirtiyor. 3. Asliye'den ekim ayına kadar bir sonuç çıkmazsa MHP kurultayı 18 Mart 2018'de yapılacak. Çünkü, olağan kurultay süreci ekim ayında ilçe kongresi ile başlayacak. MHP yönetimi, ilçe ve il kongreleri başladıktan sonra olağanüstü kurultay yapılamayacağını vurguladı.

10 TEMMUZ MÜMKÜN DEĞİL

“24 Haziran'da, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran'da yapılan korsan kurultayda alınan kararlar ve yapılan tüzük değişiklikleriyle ilgili ihtiyati tedbir kararı vermiştir. Böylelikle korsan kurultay tüm sonuçları itibariyle beklemeye alınmıştır. Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı da 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı karşısında, 10 Temmuz'da planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızda seçim yapılamayacağına hükmetmiştir. Kaldı ki bu hüküm, sözkonusu mahkemenin kararı kesinleşesiye kadar sürecektir. Yargısal süreçler 10 Temmuz'u şimdilik imkânsız kılmaktadır.”

Haberin Devamı