Gazete Vatan Logo

MHP: Nevruz, kardeşlik içinde kutlansın

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Nevruz Bayramı’nın birlik ve beraberlik içinde kutlanması gerektiğini belirtti.

MHP: Nevruz, kardeşlik içinde kutlansın

Nevruz’un Türk ülkelerinde kutlanan, bugün de özellikle Türk Cumhuriyetleri’nde, Türk topluluklarında kutlanmaya devam ettiğini belirten Baş, kutlamaların istismara yol açmayacak şekilde yapılması gerektiğini belirtti. Baş, "Nevruz, sadece kış mevsiminden bahara girilen ve doğanın uyanışı manasında kutlanan bir bayram olmamıştır. Nevruz; aynı zamanda birliğin, kardeşliğin, umut ve sevincin ifadesi, yaşama şevkinin, başarma azminin yüreklerde tazelenmesidir" dedi.

NEVRUZ, TÜRK DÜNYASININ ORTAK BAYRAMI

Nevruz Bayramı’nın Türkiye’de kardeşlik ruhunu güçlendirmesini dilediklerini belirten Baş şöyle devam etti:

"Özellikle bu günlerde, yine özellikle Türkiye ve yakın çevresinde cereyan eden hadiseler zincirinde akan kan ve gözyaşı içimizi acıtmaktadır. Asırlarca Türk-İslam coğrafyasında sevgiyi, sevinci, barış ve kardeşliği, kucaklaşmayı işaret eden Nevruz’un ülkemizde ve bölgemizde kardeşlik ruhunun güçlenmesine vesile olması en büyük dileğimdir. Yine Nevruz’un; bütün fitne tuzaklarının bozulması, yeniden milli uyanışa, yeniden milli silkinişe vesile olmasını diliyorum. Türk milletinin ve akraba toplulukların tamamının ortak bayramı olan Nevruz’un, Türk-İslam coğrafyasının daha çok tanışmasına, kaynaşmasına, ortak hedeflerde yorulmasına vesile olmasını temenni ediyorum."

Haberin Devamı