Gazete Vatan Logo

Meclis'te Kamer Genç kavgası!

Kafalar, yumruklar atıldı, küfürler havada uçuştu.TBMM'de gergin anlar...

Meclis'te Kamer Genç kavgası!

CHP’li Kamer Genç’in, geçen hafta büyük tartışma yaratan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından tazminat davasına konu edilen sözlerini düzeltme konuşması Meclis’te daha büyük bir kavganın çıkmasına neden oldu. Genç’in yanlış anlaşıldığını söylediği ifadelerini düzeltmek için çıktığı kürsüde Şahin’e yönelttiği soruları aynen tekrarlaması, AK Partili vekilleri çıldırtırken, kafaların atıldığı, yumrukların savrulduğu kavgada karşılıklı hakaretler havada uçuştu. Kavgaya damga vuran ise kürsüye yürüyen Telekulak Araştırma Komisyonu Başkanı AK Partili Zeyid Arslan’ın, Genç’e savurduğu sinkaflı küfürler oldu. Arslan’ın küfürleri sansürsüz biçimde Meclis tutanaklarına aynen yansıdı.

Mecliste Kamer Genç kavgası

Kınama cezası verildi

Sinkaflı tutanakları okuyan TBMM Başkanvekili Meral Akşener’in çağrısı doğrultusunda biraraya gelen 4 grup başkanvekilinin görüşmesinin ardından Meclis Başkanlığı adına yapılan açıklamada, milli ahlaka ve siyasi erdeme aykırı her türlü fiil ve sözün cezalandırılacağı Genel Kurul’a duyuruldu. Bu karar doğrultusunda Akşener’in teklifi üzerine, AK Partililerin de oylarıyla Genç’e küfür eden AK Partili Arslan’a “kınama” cezası verildi.

Mecliste Kamer Genç kavgası

Çiçek'ten AK Parti'ye mektup

TBMM Başkanı Cemil Çiçek TBMM Genel Kurulu’nda Zeyid Aslan’ın Kamer Genç’e yönelik küfürleriyle ilgili AK Parti’ye yazı yazdığını açıkladı.

Mecliste Kamer Genç kavgası

Bu konularda çok hassas olduğunu belirten Çiçek, daha önce Kamer Genç’in Fatma Şahin’e yönelik sözlerinin ardından CHP’ye yazı yazdığının sorulması üzerine, Ak Parti’ye de Zeyid Aslan’ın uyarılması yönünde bugün yazı yazdığını söyledi.

MECLİS'TE ŞOK TUTANAK!



MHP Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, o tutanağın fotoğrafını twitter'deki hesaplarından paylaştı.

Başkan: Sayın milletvekilleri lütfen

Zeyid Aslan (Tokat): Senin a.. k.. senin a.. k.. S.., k.., ş..!

Muhammet Rıza Yalçınkaya (Bartın): Dinleyin, dinleyin!

Zeyid Aslan (Tokat): O.. ç.. P.. k.. P.. k.., s.. k.., ş..!

(Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in kürsüdeki su bardağını fırlatması)

Zeyid Aslan (Tokat): Senin ananı s...

(AK Parti ve CHP milletvekillerinin kürsü önünde birbirlerinin üzerine yürümesi)

Muhammet Rıza Yalçınkaya (Bartın): Ayıp, ayıp!

Başkan: Sayın milletvekilleri lüften! Sayın milletvekilleri...

Birleşime 10 dakika ara veriyorum.

"MECLİS TARİHİNDE KARA LEKE"

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, tutanakların kaldırılmasının TBMM için “yüz karası bir olay” olduğunu ifade ederek, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i suçladı. “Cemil Çiçek TBMM’nin itibarını korumadığı gibi bitirmeye çalışıyor” diyen Genç, tutanakların kaldırılmasının Türk siyasi hayatında ilk kez yaşanan bir olay olduğunu söyledi. Genç, “Her türlü sahtekarlığı yapıyorlar, ondan sonra da örtmeye çalışıyorlar. Bu Meclis tarihinde kara bir lekedir. Bunun altından Cemil Çiçek kalkamaz” diye konuştu.

"BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ"

Çiçek’e tutanakların kaldırılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiğini iddia eden Genç, “Zeyid Aslan, Madımak’ta masum insanları yakanların avukatı, bir de Tayyip Erdoğan’ın avukatı. Şimdi de bize saldırdı. Tutanakların kaldırılması da Tayyip Erdoğan’ın teşvikiyle oldu. Zaten Tayyip Erdoğan’ın talimatı olmasa Cemil Çiçek adımını atamaz dışarıya” diye konuştu.

Haberin Devamı