Gazete Vatan Logo

Meclis’e saldırganın arandığı bildirilmemiş

Meclis’e saldırganın arandığı bildirilmemiş

AK Partili TBMM İdare Amiri Öz: “Daha önce aldığımız karar uyarınca aranan kişilerin isimlerinin TBMM’ye iletilmesi gerekiyor. Övet 20 günü aşkın süredir arandığı halde Meclis’e bildirilmemiş”



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran Orhan Övet’in kabarık sabıka kaydı ve denetimli serbestlik hükümlerini ihlal ettiği için aranmasına karşın Meclis’e nasıl girebildiği tartışma konusu olurken, bu zaafiyetin Övet hakkındaki “aranıyor” bilgisinin Meclis’e iletilmemesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. AK Partili TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, VATAN’a, “Daha önce aldığımız karar uyarınca aranan kişilerin isimlerinin TBMM’ye iletilmesi gerekiyor. Övet arandığı halde bu bildirim Meclis’e yapılmamış” dedi.



Meclis’e gelen ziyaretçilerin kimliklerinin kontrol edildiğini, “Devlet büyüklerine karşı önceden eylem yapmış olanlar, TBMM’de daha önce eylem yapmışlar veya eylem yapacaklarına dair haklarında istihbarat alınanlar ile arananlar” listesi çerçevesinde giriş yasağı uygulandığını kaydeden Öz, “ Övet denetimli serbestlikle kısa süre önce cezaevinden salıverilmiş ancak denetimli serbestlik uygulaması koşullarını ihlal ettiği için hakkında arama kararı çıkartılmış. Ama bu Meclis’e bildirilmemiş. Bu sıkıntı nereden kaynaklanmış? Adalet Bakanlığı’ndan mı Emniyet’ten mi araştıracağız” diye konuştu.



Yeni tedbirler


Bu arada TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP liderine yumruklu saldırı nedeniyle bugün gerçekleştireceği güvenlik zirvesi öncesi, “Başkanlık” kararı ile bir dizi tedbiri devreye soktu. Çiçek’in talimatıyla dünden itibaren ziyaretçilere “randevu”, milletvekillerine de ziyaretçilerini bildirim zorunluluğu getirilirken, milletvekilleri eşliğinde olsa dahi ziyaretçilerin kulislere girişine izin verilmedi.



CHP: Övet’in başına bir şey gelmesin

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırıda bulunan ve hakkında bu olayla ilgili “denetimli serbestlik” kararı verilen Orhan Övet’in başına birşey gelmesinden endişe ettiklerini belirterek, zanlının can güvenliğinden hükümetin sorumlu olduğunu vurguladı. Konu dün Meclis Genel Kurulu’nda tartışılırken, Hamzaçebi, “İçişleri Bakanı’nı uyarıyorum, başına bir şey gelirse bu soruşturma sonuçlanmayacak, failler açığa çıkmayacak demektir. Herkesi titiz şekilde görevini yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.



Canikli: Planlı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da, daha önce Bekir Bozdağ’a saldıran zanlının da tutuklanmadığını anımsatarak, “Bu tür yargılamaların tutuklulukla yapılması daha doğru olacak” ifadesini kullandı. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise, “İlk kez geldiği Meclis’te planlı, bilinçli şekilde yürüyor. Olayın varsa arkasında bir organizasyon mutlaka açığa çıkarılmalı” dedi.

Haberin Devamı