Gazete Vatan Logo

İşte saldırganın ifadesi

‘10.45’te Meclis’e geldim’

Saldırgan Orhan Övet, emniyetteki ifadesinde o gün yaşananları ve Kılıçdaroğlu’na niye yumruk attığını detaylarıyla anlattı:

TBMM’YE NE ZAMAN NASIL GİRDİ?: 08.45 sıralarında evden çıktım. 10:45’te TBMM’ye geldim. Meclis’e Dikmen kapısından, müracaatta “CHP grup toplantısına katılacağımı” belirterek giriş yaptım. Her hafta Salı günleri halka açık grup toplantısı olduğunu biliyordum.

NİYE YUMRUK ATTI?: Kılıçdaroğlu’nun görüşlerini beğenmediğim için, Başbakan ve hükümet aleyhinde yapmış olduğu açıklamaların ülke menfaatlerine ters düştüğünü düşündüğüm için bu eylemi gerçekleştirdim.

ALKOL, UYUŞTURUCU MADDE ALDI MI?: En son 4 gün önce esrar aldım, daha önce tedavi görmüştüm. TALİMAT ALDI MI?: Herhangi bir kişi/kişilerden veya örgütten talimat almadım. Ayrıca hiçbir örgüt ile ilişki ve irtibatım yoktur.


EV SAHİBİ ANLATTI

‘Para için yapmıştır’

Orhan Övet’i Ankara’nın Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi’ndeki ev sahibi Ahmet Erat anlattı: “Orhan Övet, aslında kibar bir gençti. Birçok partiye girer çıkardı. Hangi partiden olduğunu kestirmek çok zordu. Son yerel seçimler süresince tüm partilerin içinde gördüm. Son zamanlarda işsizlikten çok yakınıyordu. Çevreden edindiğim bilgilere göre mafya tarzı yaşamaya özen gösteren birisi olarak tanımlanıyor. Bu işi ya mafya havari adını duyurmak için, ya da birilerinin para karşılığında yaptığı kanısındayım.”

Haberin Devamı