Gazete Vatan Logo

Yumruktan serbest başka suçlardan cezaevi!

Yumruktan serbest başka suçlardan cezaevi!

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Orhan Övet’e, bu suçtan ev hapsi cezası verildi. Ancak daha önceki suçlarından denetimli serbestlikte bırakılan Övet, yine suç işlediği için cezaevine gönderildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Meclis’te yumruklu saldırıda bulunan Orhan Övet, emniyette ifade işleminin tamamlanmasından sonra, dün öğle saatlerinde adliyeye getirildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Sadık Bayındır’ın yaklaşık 1 saat sorguladığı Övet’e, saldırıyı neden yaptığı, bir örgütle bağlantısının olup olmadığı yönünde sorular soruldu.



Yumruktan ev hapsi cezası...

Emniyette verdiği ifadesini tekrar eden Övet, mahkeme tarafından adli kontrol hükmü altında ev hapsi cezasına çarptırıldı. Ancak tam Elmadağ’daki evine doğru götürülürken, saldırıdan önceki suçları yüzünden hakkında tutuklama kararı verildiği için, yeniden Ankara Emniyeti’ne getirildi.



İmza atmaya gitmemiş

Daha önce işlediği 3 ayrı suçlardan dolayı cezaevine giren, ancak denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak tahliye edilen Övet’in, 2013 Aralık ayından beri denetimli serbestlik hükümlerini ihlal ettiği, karakola imza atmaya gitmediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’na da saldırıda bulunan Övet’in bu nedenle denetimli serbestliği yandığı, savcı Abbas Özden’in, Övet hakkında tutuklama talep ettiği belirtildi. Övet işlemlerin ardından Sincan Cezaevine gönderildi.

GÜRSEL TEKİN’DEN ÇARPICI İDDİALAR

‘Profili Ogün Samast gibi!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, saldırganın, Ogün Samast profilinde olduğunu ifade ederek, “Bu öyle sıradan ‘ben Kılıçdaroğlu’na çok kızdım gidip yumruk atayım’ deyip gelmiş bir insan değil. Gayet profesyonelce planlanmış bir iş. Arkasındaki güçlerin çıkarılmasını bekliyoruz” dedi.

MÜNFERİT DEĞİL: Hrant Dink eylemine de baktığımızda benzer sabıkalı insanların kullandığını hatırlatalım. Bu alanda da bu isimlerin çok detaylı bir şekilde emniyet mensupları tarafından incelenmesi gerektiği inancı içerisindeyim. Annesinin de net bir demeci var ‘oğlumu kullandılar’ diyor.

DURACAĞI YERİ BİLİYOR: Meclis’e elini kolunu sallayarak giriyor ve nereye gideceğini iyi biliyor. Kimseye soru sormadan gideceği yeri buluyor. 3 saat önceden gelip oturuyor. Facebook profilinde bir gün önce Deniz Gezmiş paylaşımları yapıyor. Kafa karıştırmak için bir sürü şeyi bir gün önce paylaşmış, yani bir şeyler planlanmış. Hedef şaşırtmak için bunları yapıyor.

MECLİS’TE YEMEK YEMİŞ: Meclis’te yemek yediğine dair görüntüler çıktı ortaya. Meclis yemekhanesinde bir milletvekili refakati olmadan yemek yenilmeyeceğini bilirsiniz. Profesyonel olduğunu arkasında belli güçlerin olduğunu düşünüyoruz. 26 ayrı suç işlemiş birinin GBT’sine bakılmaz mı?

‘Gökçek de sorgulansın’

CHP Adana Milletvekil Ali Demirçalı, Kılıçdaroğlu’na düzenlenen yumruklu saldırı ile ilgili savcıları göreve çağırdı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ifadesinin alınmasını istedi. Demirçalı, “30 Mart Yerel seçimleri öncesinde Melih Gökçek’in katıldığı TV programlarında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast ve saldırı yapılacağı iddialarında bulundu. Bu bilgilere nereden ulaştığı ve kimler tarafından bilgilendirildiğinin açıklığa kavuşturulması için ifadesine başvurulması gerek” dedi.

AK Parti üyesi çıktı hemen ihraç edildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Övet’in AK Parti üyesi olduğunu, olayın ardından derhal partiden ihraç edildiğini bildirdi. Çelik, sosyal paylaşım sitesinden “AK Parti’nin 9 milyon üyesi var. Onlarca sabıkası olan birinin partimize üye kabul edilmesini ciddi bir özensizlik olarak değerlendiriyoruz. Bu vesileyle Sayın Kılıçdaroğlu’na bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz” dedi.

O da CHP’lilerden şikayetçi oldu

Kılıçdaroğlu’na yumruk atınca tekme tokat dövülen saldırgan Orhan Övet, CHP’li vekiller ve gençlerden ‘darp edildiği’ iddiasıyla şikayetçi oldu.

Haberin Devamı