Gazete Vatan Logo

MEB Sözleşmeli öğretmenlik maaşını açıkladı mı?

Sözleşmeli öğretmenlik maaşları adaylar tarafından merak konusu oldu. Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili Milli Eğitim Bakanı'ndan(MEB) açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili tüm bilgileri aktardı. İşte ayrıntılar...

MEB Sözleşmeli öğretmenlik maaşını açıkladı mı?

Sözleşmeli öğretmen maaşları ile ilgili açıklama yapıldı. Milli Eğitim bakanlığı sözleşmeli öğretmenlerin maaşları ile ilgili bilinmeyenleri aktardı. Bununla birlikte sunulan ayrıcalıklarla ilgili de açıklamalarda bulunuldu. Sözleşmeli öğretmenlerin maaşı ne olacak? İşte ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığından İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenler ve kadrolu öğretmenler arasında bir maaş farkı bulunmayacağını ifade etti. Bununla beraber Yılmaz, sunulan avantajlarla ilgili de aynı eşitliğin sağlanacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Yılmaz'ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle oldu:

İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenliğin atamalarının Bakanlık tarafından yapılacağını bildirdi. Ayrıca Yılmaz, sözleşmeli öğretmenler ve kadrolu öğretmenler arasında hiç bir ayrım olmayacağına değindi. Bununla beraber öğretmenlerin sözleşmeleri 1 yıl uzayacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN MAAŞ FARKI OLMAYACAK

Haberin Devamı

Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin durumuna ilişkin bilgi veren Yılmaz, "Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin hak hukuku, ücretleri arasında hiçbir fark yoktur. Sözleşmeli öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacak. Hastalık ve diğer mazeret izinleri de verilecektir. Öğretmenlerin sözleşme süreleri birer yıl yapılacak. Bir yıl sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşmeleri takip eden için geçerli olacak. Bu dört yılı geçemeyecektir. Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi devam etmektedir" diye konuştu.

"514 SURİYELİ ÖĞRETMEN EĞİTİCİ OLARAK YETİŞTİRİLECEK"
Suriyeli öğretmenlerin eğitici olarak yetiştirileceğini belirten Yılmaz, "514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirilecek. Eğitim, 2 hafta süreli 21 akademisyen tarafından verilecektir. 22 Ağustos-2 Eylül arasında yapılacak. Suriyeli 20 bin Suriyeli öğretmene eğitim verilecek. Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alınacak" dedi.

Haberin Devamı