Gazete Vatan Logo

Malazgirt Ovası nerede, hangi ilimizdedir? Malazgirt Ovası hangi bölgededir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere bölgeye gitti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı Malazgirt Ovası'ndaki cuma namazında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda kurmayının yanı sıra bakanlar ve kuvvet komutanları da katıldı. Peki, Malazgirt Ovası nerede, hangi ilimizdedir? Malazgirt Ovası hangi bölgededir?

Malazgirt Ovası nerede, hangi ilimizdedir? Malazgirt Ovası hangi bölgededir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Malazgirt'te kıldı. Peki, Malazgirt Ovası nerede, hangi ilimizdedir? Malazgirt Ovası hangi bölgededir?

Malazgirt Ovası nerede, hangi ilimizdedir?

Malazgirt, Muş ilinin bir ilçesidir. Ovası, kalesi ve tarihi Malazgirt Meydan Muharebesi ile tanınmış bir ilçedir. İlçenin yüzölçümü 1534 km²'dir. Muş iline 137 km uzaklıktadır. İlçe, doğusunda Patnos, batısında Bulanık, güneyinde Ahlat ve kuzeyinde Murat Nehri ile çevrilidir.

Tarihçe

Malazgirt ve çevresi yakın diğer bölgelerde olduğu gibi şu devletlerin egemenliğinde kalmıştır: Asurlular, Hasaniler, Urartular, İskitler, Ermeniler, Gürcüler, Medler, Pers, Roma, Partlar, Sasani, Bizans, Emeviler, Abbasiler, Selçuklu, Ahlatşahlar, Anadolu Selçukluları, Moğollar, İlhanlılar, Karakoyunlular, Akkoyunlular, Timur, Eyyubi, Osmanlı, Safeviler. Daha sonraları tekrar Osmanlı hakimiyetine girer.

Urartular dönemi, Pers dönemi, Ermeni Krallığı dönemi ve 1071 Malazgirt Savaşı ve Selçuklu dönemi ilçe tarihi açısından önemlidir.
1071'de Selçuklu sultanı Alparslan Malazgirt'te Bizanslıları yener. Bu zafer,hem Türk birlikteliği için hem de Malazgirt tarihi için önemli bir yere sahiptir.

Haberin Devamı