Gazete Vatan Logo

Kıvırtmayın

ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin Meclis grup toplantısında "mal varlığı tartışmalarına katıldı, Başbakan Erdoğan'a sert yüklendi

Ankara- ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin Meclis grup toplantısında "mal varlığı tartışmalarına katıldı, Başbakan Erdoğan'a sert yüklendi. "Malvarlığı tartışmalarını başkaları değil, gözünüz gibi sakındığınız Kemal Abiniz başlattı" diyen Mumcu, bir liderin hesabıyla ilgili olarak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın söylediklerine karşı susmalarının beklenemeyeceğini söyledi. Mumcu şöyle konuştu:

* Ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da okuduğunuzu çarpıtıyorsunuz. İkisi de ayıp, utanç verici... Yasa, aslında Maliye Bakanı'nın yaptığı işi yasaklıyor. Yasayı çiğneyen sizsiniz, hükümetiniz. 'Yasak dolayısıyla açıklayamam...' Yok öyle bir şey, açıklarsınız. Mal bildirimini açıklamanın önünde hiçbir engel yok. Kaldı ki yapılması gereken şey, bu yasayı değiştirmektir. Öyle kıvırtmayın. Affedersiniz, çok özür diliyorum. 'Biz bunu da tartışmaya hazırız' Hadi canım, tartışılacak ne var? Kamu vicdanının sizden beklediği şey bu, milletin istediği bu. Çıkarın meydana, her şey meydanda olsun. Tayyip Erdoğan'ınki meydanda olsun, Erkan Mumcu'nun ki meydanda olsun. Milletin soracağı bir şey varsa da sorsun. Bunu siyaseti yıpratan bir sürece dönüştürmeyelim. Şeffaf yapalım olsun bitsin. Milli irade senin oyuncağın değil. Hiç lamı cimi yok, o yana bu yana dönme, yapacaksın. Elinde bulunan yasama gücü, sana emanet.

* Abdüllatif Şener'in onurlu davranışı, belki hükümet için bir nazar boncuğu değeri taşır ama hükümeti ahlaki ve hukuki mesuliyetinden kurtarmaz.

4 yaşından beri çalışıyorum
Mumcu, malvarlığını açıklarken, esnaf çocuğu olduğunu ve 4 yaşından beri çalıştığını belirterek, malvarlığını "özür dileyerek ve utanarak" bir kez daha açıklayacağını söyledi. Mumcu'nun açıkladığı mal varlığı şöyle.

* Bursa'da BUTTİM İş Merkezi'nde 1995 yılında kooperatif hissesi satın alınan bir işyeri, boş tutuluyor.

* AYKOSAN İkitelli işyeri sitesinde 75'er metrekarelik iki işyeri hissesi. GİYKOOP işyeri Kooperatifi'nde bir işyeri hissesi.

* Milletvekili olduktan sonra girdiği ve Didim'de inşaatı yarım kalan PARBÜK yapı kooperatifinde 90 metrekare yazlık daire. Konut 18 Yapı Kooperatifi'nde içi yaptırılmamış bir hissesi.

* Halen oturduğu ve eşinin üzerine kayıtlı Hekimköy yapı kooperatifinde ev

* Isparta Yalvaç'ta 2005 yılında alınmış 23 bin YTL değerinde 3 dönüm tarla.

* Kendisinin kullandığı (benzinini kendisinin ödediğini belirttiği) 1996 model Mercedes ile eşinin kullandığı 2003 model Mercedes.

* Siyasete girdikten sonra malvarlığındaki eksilmelerden de söz eden Mumcu, Florya Beşyol adresinde ve 2 bin 500 metrekare kapalı alana kurulu REMTEX adlı şirkete ait tesisi satarak yıllarca parasını yediğini, Ataköy 9. kısımda bir apartman dairesi, Güneşli Bağcılar'da işyeri arsası, TEXEM Şirketindeki hisseleri, İstanbul Mercan'da Fırat İş Hanı'nın işyeri olan en üst katını sattığını söyledi.

Haberin Devamı