Gazete Vatan Logo

Kenan 6 haftada kalkacak

Fransa’daki Dünya Supersport Şampiyonası’nın 10. ayağındaki sıralama turlarında kaza yapan, bel ve kalçasında kırık bulunduğu tespit edilen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Kenan 6 haftada kalkacak

Marmara Üniversitesi Pendik Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmal Cinel ile Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Şefi Prof. Dr. Bülent Erol, milli sporcu Sofuoğlu’nun sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Başhekim Cinel, Sofuoğlu’nun önceki gün saat 14.00’te hastaneye giriş yaptığını belirtti. Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Şefi Prof. Dr. Bülent Erol Sofuoğlu’nun genel sağlık durumunun iyi, bilincinin açık olduğunu ifade etti.

Önce yürüteç, sonra değnek

Erol, “Genel problemi leğen kemiğindeki kırıklar. Sol tarafta 3 farklı bölgede cerrahi tedavi uygulanmadan iyileşebilecek kırıkları var. Bu kırıkları ağrılı kırıklar ama ağrılar kontrol altına alınıyor. Kan değerleri iyi ama yine yakın takibe devam edilecek. Pıhtılaşma riskini azaltacak tedaviler uygulanacak. Şu anda hastamız yatağında, genel durumu izleniyor” dedi. Sofuoğlu’nun 3 hafta tam istirahat edeceğini dile getiren Erol, “Üçüncü haftanın sonunda hastayı yatak içinde oturtmayı planlıyoruz. Her şey yolunda giderse 5-6 hafta içerisinde hastayı ayağa kaldıracağız. Tabii ki önce yürüteç kullanarak, sonra koltuk değnekleri, yani destekle yürütmeye başlayacağız. Takip eden haftalarda da yürüteçten koltuk değneklerine, daha sonra çift koltuk değneklerinden tek değneğe.

Haberin Devamı

Kalıcı hasar beklemiyoruz

Sanıyorum 6 hafta içerisinde desteksiz olarak tam yük vererek bacağına yürümesini planlıyoruz. Bu 3 aylık bir periyodu kapsayacak. Hastamızda kalıcı hasar beklemiyoruz”dedi. Erol, Sofuoğlu’nun üç hafta sonra İspanya’da yapılacak yarışlara yetiştirilmesinin olası görünmediğini vurguladı.