Gazete Vatan Logo

‘Karanlıktan ateş sesini duyduk’

Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden darbeci Binbaşı konuştu: Karanlıktan ateş sesini duyduk. Ah sesi duydum kimin düştüğünü görmedim

‘Karanlıktan ateş sesini duyduk’

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye giden Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurarak 15 Temmuz’un kaderini bir anda değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden Binbaşı Fatih Şahin, ifadesinde şunları anlattı:

‘Uçakta söyledi’

“Ben topçu binbaşıyım. Saat 21.30’da 1. Özel Kuvvetler Komutanım Semih Terzi, beni askeri hattan aradı. Aynı zamanda 16. Tabur içinde aynı görevi verdi. ‘Alarm verin. Operasyon için hazırlıklarınızı tamamlayın. Yarım saat içinde Diyarbakır Havaalanı’na hazır etmek için hazır olun’ dedi. Aynı zamanda bunu Albay Altan Bora’ya söylemiş. Biz de hazırlıklara başladık. Bizim özel kuvvetlerin hiyerarşisi Özel Kuvvetler Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi. Uçakla havalandık. Uçakta Semih Terzi, ‘silahlı kuvvetler yönetime el koydu. Ankara’ya gidiyoruz’ dedi. Ankara Etimesgut’a indik. Biz geldiğimizde helikopter vardı.

‘Bir silüet düştü’

Helikopterle özel kuvvetlere gittik. Orada bizi Albay Ümit Pak karşıladı. Tugay Komutanımızla Ümit Pak ve biz karargaha doğru ilerliyorduk. Karargahın girişinden 10 metre önce ateş açıldı. Karanlıkta ağaçlığın içinden bize ateş açıldı. Ben karşılık verdim, ah sesi duydum kimin düştüğünü görmedim, bir silüetin düştüğünü gördüm. Geriye dönüp Semih Terzi’nin yaralandığını fark ettim. Onu içeri çektik. 20-25 dakika geçti. Başka bir helikopter geldi. Sonra helikopterle onu GATA komutanlığına götürdük. GATA’dayken oranın yetkilisi ‘burada silahlı gezemezsiniz’ dedi. Ne olduğunu anlamadım. ‘Maksadımız kimseye zarar vermek değil’ dedim. ‘Silahları bırakamayız’ dedim. O sırada Yarbay Erkan Tokgöz geldi. 11. Tabur Komutanı’ydı. Beni Oğuz Tozak Albayla görüştürdü.

Haberin Devamı

Aksakallı aradı

En son Zekai Aksallı tümgeneralin emir astsubayı aradı. ‘Bana ateş ediyorlarmış komutan seninle görüşmek istiyor’ dedi. Sonra komutanla görüştüm. ‘Adamların varsa ateşi kessin’ dedi. ‘Benim orada personelim olduğunu zannetmiyorum’ dedim.