Gazete Vatan Logo

Kamyonun taksidi bile bitmemiş!

RO-RO kazasında yaşamını yitiren şoför Özen Erdoğan’ın ölümü ailesini yasa boğdu. Bigadiç’in Çağış Köyü’nde doğan ve Balıkesir’de oturan biri kız 3 çocuk babası 42 yaşındaki Özen Erdoğan’ın yıllardır nakliyecilik yaptığı bildirildi. Yakınları, kirada oturan Erdoğan’ın bir yıl önce 120 bin YTL’ye aldığı Ford Cargo marka kamyon borcunun bitmediğini söyledi. Bu yolculuğa 18 yaşındaki oğlu İsmail’le çıkan Özen Erdoğan’ın kendisi kazada ölürken, oğlu kurtarıldı. Eve gelen ve üzüntüden ağzını bile açmayan İsmail Erdoğan gazetecilirle de görüşmedi.

Arkadaşları üzgün

Talihsiz şoförün arkadaşlarından Hüseyin Birol, “Özen yıllardır Bigadiç’teki Etibor İşletmesi’nden İstanbul’a maden taşıyordu. Çok yiğitti” dedi. Yaşar Gül de, “Özen çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Ölümüne inanamıyoruz” diye konuştu. Ev sahibi Yaşar Şahin ise, “Cumartesi gecesi birlikteydik. Pazar günü öldüğünü öğrendik. Şimdi de toprağa verdik” dedi.

Vali: Dört kayıp aranıyor

BALIKESİR Valisi Selahattin Hatipoğlu, yaşanan RO-RO faciasıyla ile ilgili olarak şunları söyledi: “Gemide 27 mürettebat, 79’u da şoför ve muavin olmak üzere 106 kişi vardı. Mürettebatın tamamıyla 63 şoför ve 11 muavin kurtarıldı. Maalesef şoför Özer Erdoğan’ı kurtaramadık. Üç şoförle bir muavin kaybımız var. Kayıp üç şoförün isimleri şöyle: Necati Kalın, Şevki Gönüllü, Murat Karaca ve Yahya Özoğlu (muavin). Denizde araştırmalarını sürdüren Mayın Filo Komutanlığı’na bağlı dalgıçlarımız, gemide kimseye rastlamadı. Batan gemi aborada ters dönmediyse yüzü Bandırma’ya dönük. Ve sağa yatmış vaziyette 20 metre derinde bulunuyor.”

Kaptan gözaltına alındı!

KURTARILAN “Hayat N” gemisinin Kaptanı Mithat Altın ile ikisi mürettebat toplam 3 kişi gözaltına alındı. Kaptan Altın ilk ifadesinde, geminin yük kayması sonucu yan yatmaya başladığını, kendisinin ve mürettebatın tüm çabalarına karşın kurtarmayı başaramadığını söyledi. Savcılık da soruşturma açtı.

Haberin Devamı