Gazete Vatan Logo

Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem! Fuat Oktay can kaybını açıkladı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem büyük panik yarattı. Çok sayıda ilde hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 7.7 olarak duyurdu. Kahramanmaraş, Hatay Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman'da yıkılan binalar var. Deprem sonrası tüm Türkiye ayağa kalkarken; en büyüğü 6,6 olan 50'den fazla artçı deprem yaşandı. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Oktay, "Toplam 284 vefatımız, 2 bin 23 yaralımız ve 1710 yıkılan binamız var. Toplam 2786 arama kurtarma ekibimiz sahada, her an bu sayı artıyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan Oktay, deprem bölgesinde eğitime 1 hafta ara verildiğini açıkladı.

Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem! Fuat Oktay can kaybını açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü öğrenildi.

Depremin ardından yıkımın meydana geldiği iller ise şöyle: Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye.

DEPREMDE 284 CAN KAYBI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğünde depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın açıklamalarından satır başları:

Depremin ardından bakanlarımız bölgeye gitti. Son derece ağır hava şartlarıyla mücadele ediyoruz. Maraş'ta 70 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu sayıların artacağını tahmin ediyoruz. Allah rahmet eylesin. Maraş'ta 200 kişi yaralandı. 300 bina yıkıldı.

DEPREMDE 284 CAN KAYBI

Burada kesinleşmedikçe bu sayıları doğrudan sizlerle paylaşmak istemiyoruz. Her biri bir can. Hatay'da 4 can kaybımız, 7 yaralımız var. Osmaniye'de 20 kaybımız var, 200 yaralımız ve 83 yıkılan binamız var. Adıyaman'da 13 kaybımız, 22 yaralımız, 100 yıkılan binamız. Diyarbakır'da 14 kaybımız var. Urfa'da 18 kaybımız, 200 yaralımız ve 60 yıkılan bina var. Gaziantep'te 80 kaybımız, 600 yaralımız var. Kilis'te 8 yaralımız, Adana'da 10 kaybımız, 118 yaralımız var.

Haberin Devamı

Malatya'da da yine 47 kaybımız 550 yaralımız, 300 yıkılan binamız var. Toplam 284 vefatımız, 2 bin 23 yaralımız ve 1710 yıkılan binamız var. Toplam 2786 arama kurtarma ekibimiz sahada, her an bu sayı artıyor.

Barınma itibarıyla gerek bölgelere çadır, battaniye sevkiyatı yapıldı, yapılıyor. Ne yazık ki hastanelerimizle alakalı İskenderun Hastanesi eskiydi. İskenderun'daki hastanede bir yıkım söz konusu. Okullarımızın, yurtlarımız sapasağlam yerinde.

"ARTÇI DEPREMLER ASIL BÜYÜK DEPREMDEN SONRA TEHLİKELİ OLANLARDIR"

Havalimanlarıyla ilgili Hatay Havalimanı'nda bir sorun var. Maraş ve Antep'i sivil uçuşlara kapatmış durumdayız. Yardımlarla ilgili uçuşlar devam etmekte. 78 artçı deprem oldu. Artçı depremler asıl büyük depremden sonra tehlikeli olanlardır.

Haberin Devamı

Kilis ili yine doğal gaz hattı bu hasardan etkilenmiştir. Eğer çatlaklar ve şüpheli binalar olursa hemen yanında hizmeti verebilecek çadırlar bulunacak. Depremden etkilenen aynı zamanda diğer canlılarımız var.

Yardımlarla ilgili uluslararası çok telefon aldık. Medikal yardımcıları kabul edebileceğini belitti.

Türkiye deprem bölgesi, bundan kaçışımız yok. Öldüren deprem değil, binalar.

Çok büyük bir deprem. Büyüklüğünün yanı sıra şiddeti de yüksek olan bir deprem. Hep birlikte dayanışma içerisinde üstesinden geleceğiz.

BÖLGEDE EĞİTİME 1 HAFTA ARA VERİLDİ

1 haftalık okullar tatil ama sonrasıyla alakalı Bakanımızla değerlendireceğiz ve ilan edeceğiz.