Gazete Vatan Logo

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? 26 Aralık Pazartesi Kabine toplantısının gündemi ne? Yılın son Kabine toplantısında kritik gündem!

Milyonların gözü kulağı kritik konuların görüşüleceği 2022 yılının son Kabine toplantısında olacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 26 Aralık Pazartesi günü (yarın) Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Yılın sonuna yaklaşılırken Kabine gündeminde kritik konular masada olacak. En önemli gündem maddesi ise yüz binlerce kişinin beklediği emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde (EYT) olacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz gazı ile ilgili müjdesi de toplantının gündeminde yer alırken, ekonomi ve dış siyaset ile ilgili değerlendirmeler de toplantıda görüşülecek. Peki, Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? 26 Aralık Pazartesi Kabine toplantısının gündemi ne? Yılın son Kabine toplantısının gündemi…

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? 26 Aralık Pazartesi Kabine toplantısının gündemi ne? Yılın son Kabine toplantısında kritik gündem!

Yılın son Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirlecek. Gözler kritik toplantıya çevrilirken, gündem yüz binlerce kişinin beklediği emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi (EYT) olacak. Yılın sonuna işaret edilen EYT düzenlemesinde, son şeklin bu toplantıda verilmesi bekleniyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu müjde bu toplantının ardından açıklanacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Kabine, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2022 yılının son toplantısını Beştepe’de yapacak. 2022 yılının son toplantısında Kabine’nin masasında kritik konular var.

İŞTE 26 ARALIK PAZARTESİ KABİNE TOPLANTISININ GÜNDEMİ

Kabine toplantısında emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeye ilişkin çalışmaya son şeklinin verilmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesi olan çalışanları ilgilendiren EYT ile ilgili sunum yapacak. Yılın sonuna işaret edilen düzenlemenin son Kabine toplantısında etraflıca ele alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazartesi günü açıklayacağı Karadeniz gazı ile ilgili müjdenin de Kabine toplantısının ardından açıklaması bekleniyor. Yarın yapılacak kritik toplantıda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazıyla ilgili gelişmeleri Bakanlar Kurulu’na anlatacak.

Kabine Toplantısı'nda ayrıca 2022 yılına ilişkin genel değerlendirmenin de yapılması bekleniyor. Ekonomi, dış siyasetin de ele alınacağı toplantıda yeni yılda birçok alanda yapılacak çalışmalar ve Meclis'te bunlara ilişkin atılacak adımların ele alınması bekleniyor.