Gazete Vatan Logo

Kabine toplantısı ne zaman biter? Cumhurbaşkanı ne zaman konuşma yapacak?

Milyonların gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde! 2022 yılının ilk Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde ekonomi, dış politika ve corona virüs salgınındaki son gelişmeler yer alırken memurlara yapılacağı açıklanan ek zammın da ele alınması bekleniyor. Peki, Kabine toplantısı ne zaman biter? Cumhurbaşkanı ne zaman konuşacak? Kabine toplantısı canlı yayın linki!

Kabine toplantısı ne zaman biter? Cumhurbaşkanı ne zaman konuşma yapacak?

Milyonlar bekliyor! Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştiriliyor. Kritik kararların alınacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde ekonomi, dış politika ve corona virüs salgınındaki son gelişmeler yer alırken memurlara yapılacağı açıklanan ek zam da görüşülecek. Kabine toplantısı ne zaman biter? Cumhurbaşkanı ne zaman konuşacak? Kabine toplantısı canlı yayın linki!

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN BAŞLADI?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de saat 16.25'te toplandı.

2022 YILI İLK KABİNE TOPLANTISININ GÜNDEMİNDE HANGİ KONULAR VAR?

Toplantının ana gündem maddesini ekonomi oluşturuyor. Memurun ek zam beklentisi de kabinede masaya yatırılacak başlıklar arasında.

Toplantıda corona virüs salgınında son durumla, iç ve dış gelişmeler ve güvenlik konularının da masada olacağı ifade ediliyor.

MEMURA EK ZAM YAPILACAK MI?

Toplantıda, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren yılın ilk 6 ayına ait zam oranlarının görüşülmesi de bekleniyor.

Haberin Devamı

Açıklanan aralık ayı ve 2021 yılı enflasyon rakamları ile birlikte memurların alacağı fark da netleşmiş oldu. Memurlara 2021 yılı için yüzde 3 artı 3 artış yapılmıştı. Bunun üzerinde enflasyon farkı da gelecek.

Memur konfederasyonu bunun haricinde geçtiğimiz yıl yaşanan ekonomik dalgalanlamalar nedeniyle de artış talep etmişti. Bu artışın ne kadar olacağının da kabine toplantısında ele alınması bekleniyor.

İŞÇİ VE BAĞKUR EMEKLİLERİNİN ZAMMI DA GÖRÜŞÜLECEK!

Sadece memurların değil işçilerin de gözü enflasyon oranında. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına da enflasyon farkı yansıtılacak.

CUMHURBAKANI NE ZAMAN AÇIKLAMA YAPACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısında alınan kararları açıklaması bekleniyor. Açıklamanın ne zaman başlayacağına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 18.00’den sonra kameralar karşısına çıkması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASINI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN 

Haberin Devamı