Gazete Vatan Logo

Japonya’da otopsi

THY kabin amiri için otopsi yapılmasına karar verdi

Osaka’da otel odasında geçirdiği kalp krizi sonucu öler THY kabin amiri Sema Müstecapoğlu için Osaka savcılığı otopsi yapılmasına karar verdi.

Türk Hava Yolları’nda kabin amiri olarak görev yapan 45 yaşındaki Sema Müstecaplıoğlu’nun Osaka’da kalp krizinden ölümü meslektaşları arasında büyük şaşkınlık yarattı. Müstecaplıoğlu’nun 23 yıldır birlikte çalıştıkları arkadaşları “Sema devamlı spor yapan, hayatında sigara içmemiş ve çok düzgün bir hayatı olan arkadaşımızdı. Bizler her altı ayda bir tam teşekküllü hastanede kontrollerimizi yaparız. Sema’da bir şey olsaydı zaten doktorlar uçmasına izin vermezdi” dediler.

Bu arada TASSA (Türkiye Hava Yolları Kabin Memurları Derneği) yetkilileri Sema Müstecaplıoğlu’nun cenazesinin Türkiye getirmek için dernekten iki arkadaşlarını görevlendirdiklerini ayrıca da eşi ve yine kendisi gibi kabin memuru olan ve iki arkadaşının daha Osaka’ya gittiğini belirterek, şunları söylediler:

Son söz savcıda

“Osaka savcılığı şu anda bir ön otopsi yapıyor. Japonya’da savcının kimseye sormadan bu ön otopsiyi yapma hakkı varmış. Şayet bu ön otopside savcı tatmin edici bir sonuca ulaşırsa, cenazeyi yarın (bugün) Türkiye’ye getireceğiz. Ancak savcılık bu ön otopsiden tatmin olmazsa bu kez ailenin iznini alarak geniş bir otopsi daha yapacak. O zaman cenaze Perşembe günkü uçağa konulacak ve Cuma günü İstanbul’da olacak.”

Haberin Devamı