Gazete Vatan Logo

İşte oraya gidecek 26 özel isim!

Apaydın kampına gidecek 26 komisoyn üyesi belli oldu

Hatay Valisinin ‘’Adalet Bakanı bile giremez’’ dediği Apaydın kampına TBMM İnsan Hakları Komisyonunun 26 üyesi gidecek. 3’ü kadın 26 vekil arasında PKK’nın kaçırdığı CHP’li Aygün ile Kızıldere olayından kurtulan Kürkçü de var.

Hatay Valisinin ‘’Adalet Bakanı bile giremez’’ dediği ve Suriye’den kaçan askerlerin barındığı Apaydın kampına, TBMM İnsan Hakları Komisyonunun 26 üyesi gidecek. 3’ü kadın 26 milletvekili arasında PKK’nın kaçırdığı CHP’li Hüseyin Aygün de bulunuyor. BDP’den de, 1972’deki Kızıldere olayında kurtulan Ertuğrul Kürkçü bu geziye katılacak.

CHP’li milletvekillerinin alınmaması ile başlayan Apaydın kampı tartışmalarında, TBMM formülü bulundu. TBMM İnsan Hakları Komisyonunun Dışişleri Bakanlığına başvuru yapması ve gerekli iznin verilmesi benimsendi. Ancak Türkiye toprakları içindeki bir kampa giriş için TBMM heyetinin izin isteme şartı da, tepki yarattı.
Daha önce kampa alınmayan isimlerden CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ‘’Hatay Valisi, ‘Sadece ben girebiliyorum, Hataylı Adalet Bakanı bile giremez’ derken, şimdi ne oldu da insan hakları komisyonu gidebiliyor?” dedi. Kampı ziyaret edecek 26 isim şöyle:

AKP: (16) Ayhan Sefer Üstün, Naci Bostancı, Yalçın Akdoğan, Salih Dal, Nevzat Pakdil, Hamza Dağ, Oya Eronat, Murat Yıldırım, Kerim Özkul, Abdürrahim Akdağ, Mehmet Metiner, Ülker Güzel, Gülşen Orhan, İhsan Şener, Yılmaz Demir, Kerim Yıldız,

CHP: (6) Hüseyin Aygün, Ecder Özdemir, Mahmut Tanal, Refik Eryılmaz, Levent Gök, Sezgin Tanırıkulu,

MHP: (3)Yusuf Halaçoğlu, Atilla Kaya, Mustafa Erdem

BDP: (1) Ertuğrul Kürkçü

Haberin Devamı