Gazete Vatan Logo

İşte 10 Ocak 2015 ehliyet sınav soruları ve cevapları

Ehliyet sınava giren sürücü adayları ise şimdiden sınavların soru ve cevapları ne zaman yayınlanacağını merak ediyorlar. 10 Ocak 2015 tarihinde yapılan MTSAS Ehliyet Sınavı için sonuçların açıklanma tarihi 20 Ocak 2015 olarak belirtildi. İşte o ayrıntılar...

Ehliyet sınavı soru ve cevapları ile sonuçları MEB tarafından MTSAS duyuruları bölümünden açıklanacak. Sınavdan hemen sonra öğrencilerin her zaman merak ettiği konular arasında yer alan Ehliyet sınavı soruları ve sonuçlarının kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında değişiklik yaptı. 2015 yılı için hazırladığı 'Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı e-Kılavuzu'na göre, yılda 9 kez yapılan ehliyet sınavı sayısı 6'ya indirildi.

Ehliyetler çeşitlenecek

Türkiye'nin AB kriterlerini yakalamaya çalıştığını aktaran Yılmaz, bu çerçevede sürücü belgelerinin de AB standartlarına uygun hale getirilmesi için bir dizi yenilik yapıldığını ifade etti. Bu bağlamda geçen yıl yapılan yasal düzenlemeyle sürücü belgesi çeşidinin 17'ye çıktığını, değişikliklerin sadece sürücü belgeleriyle sınırlı kalmadığını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"AB standartları çerçevesinde sürücü belgelerinde de değişim yaşanacak. Ağır vasıtalarda her 5 yılda bir, diğer araçlarda 10 yılda bir sürücü belgeleri değişerek sürücüler sağlık kontrollerine tabii tutulacak. Muhtemelen bu kontrollere eğitim şartı da getirilecek. Güncel bilgilerin tazelenmesi, değişen kuralları tekrar görme açısından sürücü kurslarına da görev düşüyor. Sınavların zor olmasını biz istedik. Çünkü sınavlar ne kadar zor olursa biz sürücü kursları da o kadar kaliteli eğitim vereceğiz. Ayrıca sürücü belgesi almak isteyenlerin dikkati ve olaya bakışı daha ciddi olacaktır."

2015 MEB MTSAS Sınav Soruları ve Cevapları Burdan Yayınlanacak - TIKLA

Haberin Devamı