Gazete Vatan Logo

İstanbul'da şiddetli yağmur başladı! İşte trafikte son durum!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da öğlen saatlerinden itibaren sağanak yağış beklendiğini açıklayarak, vatandaşları su baskınları ve ulaşımda aksamalara karşı uyarmıştı. Beklenen şiddetli yağmur İstanbul'da etkisini göstermeye başladı. Yağmurla birlikte trafikte de yoğunluk yaşanmaya başlandı.

İstanbul'da şiddetli yağmur başladı! İşte trafikte son durum!

Gelen son dakika haberlerine göre; mesai saatlerine kısa bir süre kala şiddetli yağmur İstanbul'u esir aldı. Gök gürültülü sağanak yağmur, şehrin tamamında etkili olurken, trafikte de aksamalara sebep oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluğu haritasına göre; İstanbul'da trafik ise yüzde 75'i geçmiş durumda...

İşte İBB'nin trafik aksamalarını gösteren uyarı haritası:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "İstanbul’da öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli (20-40 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

İstanbul'u etkisi altına alan gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle Esenler'de bazı evleri su bastı.
İstanbul'da öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağıuş etkili oldu. Aniden bastıran ve etkili olan yağış nedeniyle Esenler Turgutreis Mahallesi'nde bazı evleri su bastı. Evlerini su basanlar içerideki suyu tahliye etmeye çalıştı.

Haberin Devamı