Gazete Vatan Logo

İstanbul Valisi Mutlu: Müdahale orantılı oldu

72 gözaltı, 1’i ağır 3 yaralı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, olayların ardından Taksim’de açıklama yaptı. Vali Mutlu, özetle şu bilgileri verdi:

EMEKÇİLER GELMEDİ: Bugün 1 Mayıs’ı neşe dolu bir gün olarak kutlayabilmeyi arzu ediyorduk. Ağırlıklı olarak marjinal grupların kendisini gösterdiği bir günü yaşadı İstanbul. Tam beklediğim özelliklerde, sağduyulu bir aklıselim içerisinde İstanbullular ve emekçi kardeşlerimiz Taksim’e gelmedi. Çağrılarımıza kulak veren, Taksim’e gelmeyen, bize yardımcı olan, kıymetli İstanbullularımıza yürekten teşekkür ediyorum.

RADİKALLERE MÜDAHALE: Ancak radikal grupların güvenlik güçlerimizle beklediğimiz çatışmaları gerçekleştirdiğini gördük. Sayıları 3 bin ila 3500 civarında olduğunu değerlendirdiğimiz küçük marjinal gruplar Taksim civarındaki Şişli, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Barbaros bölgeleri ağırlıklı olmak üzere muhtelif yerlerde yoğun saldırılar gerçekleştirdiler.

22 POLİS YARALANDI, BİRİ KOMADA: Demir bilyeli, sapanlı, yüzleri maskeli gruplar tarafından polisimiz geri çekilmeye zorlandı. Emniyet güçlerimize yapılan saldırılar sonucu 22 polisimiz yaralı. Biri beyin travması nedeniyle ameliyata alındı. Şu anda yoğun bakımda.

ÜÇ SİVİL YARALI: Olaylarda yaralananlar sivil vatandaşlar da oldu maalesef. 3’ü farklı hastanelerde tedavi ediliyor. Biri kafa travması nedeniyle ameliyat edildi. Bu 3 sivil yaralının değerlendirmeleri sonucu farklı marjinal grupların üyesi olarak elimizde kayıtları vardır.

KENDİ ATTIĞI TAŞTAN YARALANDI: Biri de kendi attığı taşlardan yaralanmıştır. Müdahale esnasında su ve gaz kullanılması cihetine gidildi. Gözaltı sayısı şu anda 72.

KADIKÖY’DE OLAY OLMADI: Kadıköy’deki yasal mitinge 5 bin yurttaşımız iştirak etmiştir. Hiçbir sorun yaşanmaksızın bu mitingin gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.

İSTANBULLULARDAN ÖZÜR: Ulaşım, transfer, güvenlik konularıyla ilgili bu bayram gününü evlerinde geçirmek zorunda kalan İstanbullulardan da özür diliyorum. Gönlümüz İstanbulluların alışveriş merkezlerinde, akrabalarında, piknik yaparak geçirmesini arzu ederdi.

COP KULLANILMADI, DAYAK YOK: Geçmiş yıllarda polislerin copları ve yerlerde düşmüş olan yurttaşlarımızın mağduriyetlerini kamuoyu ile paylaşıyordunuz. Bugün böyle bir kare görmedim. Tüm TV kanallarını izliyorum. Ama kaçarken yere düşenler oldu. Memurlarımız da düştü.

Haberin Devamı